Nivelul scazut al salariilor din Romania, care atrage multi investitori straini in tara, nu se poate mentine astfel, a declarat premierul Tariceanu intr-un interviu acordat presei germane, citat de AFP. "Salariile de la noi nu vor ramane scazute pentru totdeauna", a declarat premierul pentru cotidianul Suddeutsche Zeitung, in timpul vizitei de saptamana aceasta in Germania. "Cei care vin la noi numai datorita salariilor mici fac o greseala", a subliniat el.

Recent, salariatii uzinei Dacia (grupul Renault) de la Pitesti, au lansat o greva de amploare, cerand cresterea salariilor. Ei au obtinut o marire cu 28%, iar miscarea sociala s-a extins si in alte companii din regiune.

Salariul mediu net lunar a crescut semnificativ in ultimele luni in Romania, dar nu depaseste inca 330 de euro, un nivel mult inferior altor tari europene. Cel mai mare producator de telefoane din lume, Nokia, a anuntat anul trecut delocalizarea fabricii sale de la Bochum, Germania, in Romania, ceea ce a generat un val de nemultumire in randul clasei politice si opiniei publice germane.

"Nu am stiut ca va fi inchisa o fabrica din Germania", a explicat Tariceanu. "Scandalul inchiderii fabricii din Germania a izbucnit abia dupa lansarea proiectului uzinei din Romania", a adaugat premierul. Vineri este ultima zi de lucru a celor 2.300 de salariati ai uzinei de la Bochum.