Teodor Melescanu va avea, vineri, o intrevedere cu Franco Frattini, comisarul european pentru Justitie, programata inaintea intilnirii ministrilor de justitie din UE de la Ljubliana. Melescanu va prezenta un raport asupra stadiului indeplinirii obligatiilor asumate la aderare si un mesaj politic clar de continuare a reformelor.

Melescanu va merge la Ljubliana cu un "mesaj foarte clar" si un raport pregatit de specialistii din minister in legatura cu masurile luate pentru indeplinirea obligatiilor asumare cu ocazia aderarii.

" Voi da un mesaj politic clar, si anume ca in Romania, indiferent de disputele pe care le avem pe plan politic, problema administrarii Justitiei, a imbunatatirii ei, asa cum ne-am obligat, este o tema careia Guvernul ii acorda toata atentia si de care ne ocupam si in aceasta perioada intr-un ritm sustinut", a declarat Melescanu citat de Rompres.

La finele acestei luni, Comisia Europeana urmeaza sa prezinte un raport preliminar privind reformele in Justitie. Potrivit informatiilor venite de la Bruxelles, raportul va fi unul negativ, cu semnale dure privind incetinirea luptei impotriva coruptiei si a modificarilor legislative operate in Codul de Procedura Penala.