Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, a afirmat marti seara, la Antena 3, dupa ce a fost intrebat de Mihai Gadea daca este adevarat ca "London Stock Echange" s-ar putea reloca la Bucuresti, ca Romania "a ajuns in marea finala" si are "prima sansa".

Ilan LauferFoto: Facebook / Ilan Laufer

Bursa din Londra a fost infiintata in 1773, este una dintre cele mai vechi din lume si este detinuta de London Stock Exchange Group. Mihai Gadea i-a spus lui Laufer ca are informatia pe surse "foarte credibile" ca Guvernul negociaza relocarea la Bucuresti a "London Stock Exchange".

Iata mai jos dialogul dintre Mihai Gadea si Ilan Laufer:

  • Mihai Gadea: Am o informatie pe surse  si as vrea sa te intreb daca in calitate de ministru, de oficial al Guvernului, poti sa o confirmi. E o informatie care vine pe surse jurnalistice foarte credibile, si anume ca - si asta dupa parerea mea ar putea sa fie una dintre cele mai importante stiri ale serii - ca urmeaza sa se mute la Bucuresti in urma unor negocieri pe care le-a purtat guvernul roman care ... sursele noastre spun ca a ai avea un rol foarte important ... London Stock Exchange. Este adevarat ca acest lucru se poate intampla si sa fie relocat la Bucuresti London Stock Echange?
  • Ilan Laufer: Este o chestiune confidentiala. Ceea ce pot sa iti spun este atat: intr-adevar, exista discutii in acest moment si guvernul Romaniei prin intermediul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, comert si antreprenoriat discuta aceasta tema de o perioada destul de lunga de timp deci nu e o chestiune noua ... cred ca am inceput negocierile cu ei in urma cu 6-8 luni de zile si ceea ce pot sa iti confirm in aceasta seara este ca Romania a ajuns in marea finala, sa spunem asa. A fost un grup mai mare de tari, dupa care s-au restrans si dupa care au ramas un numar foarte, foarte mic de tari. Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, prin Invest Romania si echipa pe care o conduc a depus un efort urias in acest sens. Inca nu avem o informatie oficial, din ceea ce pot sa iti spun, Mihai, cu siguranta, un anunt va fi facut la inceputul lunii ianuarie 2018. Imi doresc enorm pentru Romania sa se intample si ar fi intredevar o veste mare dar pana nu avem o confirmare nu as vrea nici sa confirm, nici sa infirm. Pot sa iti spun ca avem prima sansa
  • Mihai Gadea: Asta ar fi absolut extraordinar, ar fi un mare succes pentru Romania (...) ce ar insemna pentru Romania mutarea London Stock Exchange si eu inteleg ca sansele sunt uriase. Faptul ca membrii guvernului se ocupa de acest lucru mie mi se pare relevant.