Pe frontiera de vest sunt operationale 11 puncte de trecere a frontierei, in care sunt deschise 37 de fluxuri de iesire din tara, au anuntat joi reprezentantii Politiei de Frontiera, care au precizat ca cea mai mare aglomeratie se inregistreaza la granita cu Ungaria, noteaza News.ro. Politistii recomanda folosirea tuturor punctelor de iesire din tara.

Politia de FrontieraFoto: Facebook/ Politia de Frontiera Romana

In aceasta perioada se inregistreaza o crestere a valorilor de trafic pe sensul de iesire din tara, in special la frontiera cu Ungaria.

In aceste conditii, Politia de Frontiera anunta ca a fost dispusa suplimentarea personalului planificat la controlul documentelor, pana la capacitatea permisa de infrastructura fiecarui punct, astfel incat, la nivelul intregii tari, peste 4.100 de politisti de frontiera desfasoara, zilnic, activitati de supraveghere si control la frontiera de stat.

"De asemenea, este folosita la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, in limita configuratiei acestora si in cele mai tranzitate, in functie de trafic, au fost suplimentate arterele de control pe sensul de iesire din tara, fiind folosite cele de pe sensul de intrare", anunta Politia de Frontiera.

Reprezentantii institutiei anunta ca pe frontiera de vest sunt operationale 11 puncte de trecere a frontierei, in care sunt deschise 37 de fluxuri de iesire din tara.

"Cele mai mari valori de trafic sunt inregistrate in punctele Bors si Nadlac, fapt pentru care recomandam utilizarea si a celorlalte puncte de trecere deschise traficului international de la granita de vest. Mentionam ca, impreuna cu Politia Rutiera, in proximitatea punctelor de trecere a frontierei, conducatorii auto sunt anuntati despre posibilitatile de utilizare a unor puncte alternative de trecere a frontierei", precizeaza sursa citata.

Coloane de masini s-au format joi la aproape toate punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, iar la Nadlac II (pe autostrada pan-europeana) se asteapta 2-3 ore pentru iesirea din tara, in conditiile in care mii de persoane pleaca in excursii in Ungaria si Austria, dar si din cauza unor controale efectuate de autoritatile ungare.