Mitingul de sustinere a PSD anuntat pe data de 9 decembrie la Craiova va avea loc, coincidenta, in ziua in care se sarbatoreste Ziua Internationala Anticoruptie. Potrivit Wikipedia, Ziua Internationala Anticoruptie, care se sarbatoreste in fiecare an pe data de 9 decembrie, a fost initiata la 31 octombrie 2003 prin "Conventia Organizatiei Natiunilor Unite impotriva Coruptiei".

Ziua Internationala AnticoruptieFoto: Captura Wikipedia

Data de 9 decembrie a fost declarata Ziua Internationala Anticoruptie incepand cu anul 2006, prin rezolutia 58/4 a Adunarii Generale a ONU, prin care Adunarea a adoptat Conventia Natiunilor Unite impotriva Coruptiei.

Ziua Internationala Anticoruptie are ca obiectiv promovarea principiilor etice, integritatea, transparenta si responsabilitatea asupra propriilor actiuni in afacerile publice, cat si in cele private.

Romania a semnat Conventia la data de 9 decembrie 2003 la Merida si ratificat-o prin Legea nr. 365 din 15 septembrie 2004.

Senatorul social-democrat Claudiu Manda a anuntat luni ca pe 9 decembrie, la Craiova, va fi organizat un miting pentru a vedea in ce masura populatia sustine Guvernul si masurile aplicate de acesta.