Ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Hans Klemm, a afirmat luni, la Resita, ca a Romania este al patrulea contributor al misiunii NATO Resolute Support in Afganistan, contributie care este mai mare ca cea a Angliei, scrie Agerpres.

Hans KlemmFoto: Ambasada SUA

Klemm s-a intalnit la Resita cu presedintele Consiliului Judetean Caras-Severin, Silviu Hurduzeu, cu prefectul Matei Lupu si cu primarul Resitei, Ioan Popa.

'Am discutat despre cum putem sa strangem legaturile dinte SUA si vestul Romaniei, in ceea ce priveste activitatea economica, o posibila colaborare in sectorul apararii si, de asemenea, prin turism si cultura. Exista un potential foarte mare. De altfel, domnul presedinte al CJ, asa a si inceput discutiile: 'aceasta este cea mai frumoasa parte a Romaniei si ma bucur foarte mult ca sunteti aici sa o vedeti'. Si eu ma bucur', a declarat Hans Klemm.

Totodata, Klemm a subliniat ca Romania este al patrulea contributor al misiunii NATO Resolute Support in Afganistan.

'Rolul Romaniei este foarte, foarte, important, in acest moment. Romania este al patrulea contributor al misiunii NATO Resolute Support in Afganistan. Este o contributie mai mare ca cea a Angliei, o misiune pe care SUA o apreciaza foarte mult, unde soldatii lupta impreuna, incercand sa aduca stabilitate in acea tara', a spus Ambasadorul SUA in Romania.

La randul sau, presedintele Consiliului Judetean Caras-Severin, Silviu Hurduzeu, a declarat, la finalul intalnirii, ca in cadrul discutiilor despre potentialul judetului Caras Severin.

'Pentru judetul Caras-Severin, aceasta zi poate fi una importanta, pentru relatiile noastre cu SUA si poate constitui un pas important in vederea dezvoltarii acestor relatii. Cu aceasta ocazie am discutat despre potentialul judetului Caras-Severin. Am facut un apel catre Excelenta Sa, impreuna cu primarul municipiului Resita, pentru a organiza aici o intalnire intre Camera de Comert, Industrie si Agricultura Caras-Severin si Camera de Comert Romano-Americana. In virtutea primirii de catre premierul Romaniei a unor investitori americani, luna trecuta, am evocat potentialul investitional din judetul Caras-Severin, in special potentialul turistic, vorbind despre locurile frumoase din judet, printre care si statiunea Baile Herculane', a afirmat presedintele CJ Caras-Severin.