Actrita Stela Popescu a fost inmormantata cu onoruri militare, duminica, la Cimitirul Cernica. Sute de oameni au participat la ceremonia funerara si si-au luat ramas bun de la actrita. Slujba de inmormantare a avut loc la biserica "Sfantul Mare Mucenic Gheorghe" din incinta Manastirii Cernica. Actrita a fost inmormantata langa sotul ei, Puiu Maximilian, informeaza news.ro.

Stela PopescuFoto: AGERPRES

Brigada 30 Garda "Mihai Viteazul" a onorat-o pe actrita cu salve de artilerie.

"Stela, plecarea ta reprezinta o mare pierdere, un gol pe care mult timp de acum incolo nu stiu cum il vom mai umple. Ma simt singur pe scena fara tine, draga mea. Dupa patru decenii in care am impartit bucurii si lacrimi de fericire, dar mai ales aplauze din partea publicului, care nu te va uita niciodata. Ai fost, esti si vei ramane steaua noastra, steaua teatrului romanesc de revista. Incepand de astazi o noua stea va straluci pe cer in constelatia marilor valori care nu mai sunt alaturi de noi. Drum bun, Stela, catre stele!", a spus Alexandru Arsinel, la finalul slujbei de inmormantare.

Intre alte personalitati care au fost prezente la ceremonia funerara s-au numarat Aurelian Temisan, Vasile Muraru, precum si primul sot al artistei, actorul si regizorul Dan Puican, dar si fostul fotbalist Rica Raducanu.

Sute de oameni si-au luat ramas bun de la actrita si la Teatrul de Revista "Constantin Tanase", unde a fost depus trupul neinsufletit al artistei, in foaierul Salii Savoy, incepand de vineri dupa-amiaza si pana duminica dimineata, cand a fost dus la Cernica.

Mai multi artisti, intre care s-a numarat Corina Chiriac si Aurelian Temisan, i-au adus un ultim omagiu actritei Stela Popescu.

Corina Chiriac a izbucnit in lacrimi la iesirea din foaierul Salii Savoy a teatrului, vineri, dupa ce si-a luat ramas bun de la Stela Popescu. Ea a povestit ca in 1982, cand locuia intr-un apartament aflat vizavi de radioteleviziune, a auzit-o pe actrita strigand-o din strada. Aceasta a invitat-o sa lucreze impreuna la Gradina Boema.

"Asa am inceput o colaborare de 10 ani cu ea, Sandu Arsinel, Puiu Maximilian si toata echipa lor. Cu Bitu Falticineanu, cu Sile Dinicu, care era pianistul si directorul orchestrei de la Gradina Boema. Au fost ani extraordinari. Imi pare rau ca voi sunteti prea tineri ca sa ne fi vazut pe atunci. Cat eram de extraordinari cu totii! Stela incepea sa faca celebrele travestiuri cu Arsinel, acele momente unice, fabuloase. Textele lui Puisor erau pline de soparle, muzica era foarte buna a maestrului Veselovski", a spus Corina Chiriac.

"Odata cu Stela si odata cu ceillalti colegi ai mei, se duce o epoca lunga si frumoasa care nu e numai a tineretii mele, este a unei epoci pe care noi am trait-o altfel decat o vedeti voi. Ea nu a fost nici asa de neagra, nici asa de roz. A fost doar tineretea noastra", a mai spus artista, izbucnind in plans.

Aurelian Temisan i-a adus un ultim omagiu Selei Popescu alaturi de sotia lui, actrita Monica Davidescu.

"Ne raman amintirile si toate momentele vesele din ultimii 50 de ani. Mi-o amintesc sfatuitoare, vesela, mamoasa, plina de umor, plina de povete. Eu ma laud cu doar cateva sute de spectacole pe care le-am avut impreuna si am avut ce sa invat si de la ea si de la Sandu Arsinel. Nu exista data sa ne vedem si sa nu ne pupam. Cred ca acum vreo patru luni m-am vazut cu ea ultima oara. Era asa cum o stim de o viata, energica, zambitoare, si cu cate un sfat, o gluma. Mi-e dor sa ii mai spun mama, cum i-am spus in filme", a spus Aurelian Temisan, cu lacrimi in ochi.

Joi, actrita Stela Popescu a fost gasita fara viata in locuinta sa, iar echipajul SMURD sosit la fata locului a constatat decesul.