Meteorologii au emis un cod portocaliu de ninsori abundente, strat consistent de zapada si intensificari ale vantului, valabil de luni ora 20.00 pana marti ora 16.00 in zona de munte a judetelor Brasov, Covasna, Vrancea, Buzau, Prahova, Dambovita si Arges.

Ninsori si viscolFoto: ANM

In intervalul mentionat, in zona de munte a judetelor Brasov, Covasna, Vrancea, Buzau, Prahova, Dambovita si Arges, va ninge abundent, se va depune strat de zapada consistent, iar vantul va avea intensificari temporare cu rafale de 55...70 km/h spulberand zapada si determinand scaderea vizibilitatii.

ANM a transmis duminica la pranz si doua avertismente de tip cod galben.

Potrivit primului cod galben, intre luni ora 16.00 si marti ora 18.00 se vor consemna ninsori insemnate cantitativ, strat de zapada si intensificari ale vantului la munte in Carpatii Meridionali si Orientali, sudul si estul Transilvaniei si vestul Moldovei.

In Carpatii Meridionali si Orientali, va ninge insemnat cantitativ, iar vantul va prezenta intensificari temporare mai ales in zona inalta, cu viteze la rafala de 55...70 km/h.

Indeosebi in noaptea de luni spre marti (27/28 noiembrie) si in prima parte a zilei de marti (28 noiembrie) precipitatii predominant sub forma de ninsoare se vor semnala si in sudul si estul Transilvaniei si vestul Moldovei, unde local se va depune strat de zapada.

Al doilea cod galben, valabil de luni ora 16.00 pana marti la aceeasi ora avertizeaza ca in Muntenia, estul Olteniei si sudul Moldovei va ploua pe arii extinse, iar cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si izolat 40...50 l/mp.

Local in judetele Vrancea, Buzau, Braila Ialomita, Calarasi si Ilfov vantul se va intensifica, temporar cu viteze de 55...65 km/h.

Cantitati de apa de 15...20 l/mp si izolat 30 l/mp vor fi si in Dobrogea si vestul Olteniei. Indeosebi in dimineata zilei de marti, precipitatii mixte se vor semnala local in Oltenia si pe arii restranse in Muntenia, noteaza meteorologii.