Un barbat a murit si alti sapte au fost raniti, in noaptea de vineri spre sambata, in urma unui accident produs pe DN 13 B, dupa ce o autoutilitara a parasit carosabilul si s-a izbit violent de un copac, informeaza Agerpres.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Harghita, Alina Ciobotariu, accidentul s-a produs intre localitatile Joseni si Gheorgheni si s-a soldat cu decesul unui tanar de 37 ani, soferul autoutilitarei, si ranirea a altor sapte barbati, dintre care trei au ramas incarcerati.

Patru dintre persoanele ranite au fost preluate de echipaje ale Serviciului Judetean de Ambulanta, iar celelalte trei de echipaje SMURD, care le-au transportat la Spitalul municipal din Gheorgheni.

Alina Ciubotariu a precizat ca sase dintre raniti au fost transportati in cursul noptii la Spitalul Judetean din Miercurea Ciuc, unul in stare critica, in coma, iar ceilalti avand fracturi deschise la membre.

Ranitii au varste cuprinse intre 19 si 51 ani si sunt din comunele Joseni si Remetea.

Purtatorul de cuvant al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a precizat ca accidentul s-a produs pe fondul oboselii accentuate, din cauza careia soferul, din localitatea Remetea, a pierdut controlul asupra directiei de mers, a parasit partea carosabila si s-a lovit frontal de un copac.