UPDATE Curtea Constitutionala, decizie in unanimitate: Nu exista conflict intre Guvern si DNA in cazul anchetei Belina / DNA poate ancheta hotarari de guvern

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 23 noiembrie 2017, 14:43 Actualitate | Esenţial


Liviu Dragnea, la sediul DNA
Foto: Agerpres
Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a respins joi cererea presedintelui Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, si a constatat ca nu exista conflict juridic intre Guvern si DNA ca urmare a cercetarii privind legalitatea hotararilor Executivului prin care parti din insula Belina si bratul Pavel au trecut din proprietatea statului in cea a judetului Teleorman, anunta Agerpres.

'Curtea, cu unanimitatea voturilor celor prezenti, a respins sesizarea si a constatat ca nu exista conflict de natura constitutionala intre Guvernul Romaniei si Ministerul Public - DNA. Motivele le veti afla foarte pe scurt in comunicatul de presa', a declarat seful CCR, Valer Dorneanu, la finalul sedintei.

Curtea Constitutionala a Romaniei a discutat joi cererea presedintelui Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, de a se constata conflictul juridic intre Guvern si DNA ca urmare a cercetarii privind legalitatea hotararilor Executivului prin care parti din insula Belina si bratul Pavel au trecut din proprietatea statului in cea a judetului Teleorman.

"In urma deliberarilor, cu unanimitate de voturi, Curtea Constitutionala a constatat ca nu exista conflict juridic de natura constitutionala intre  guvernul Romaniei, pe de o parte, si Ministerul Public - Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia Nationala Anticoruptie, pe de alta parte.

In esenta, Curtea a avut in vedere faptul ca Hotararea Guvernului nr.858/2013 si Hotararea Guvernului nr.943/2013 sunt acte  administrative individuale, a caror adoptare/emitere pot face obiectul cercetarii penale in legatura cu stabilirea existentei unor fapte penale care au precedat sau insotit adoptarea/emiterea lor. Curtea a mai retinut ca nu exista o similitudine intre prezenta cauza si Decizia nr.68/2017,considerentele de principiu ale acesteia din urma vizand actele normative, nu si pe cele individuale",
se arata intr-un comunicat al Curtii.

In 16 noiembrie, judecatorii au amanat pronuntarea in acest caz pentru a avea timp sa aprofundeze datele din dosar.

UPDATE Reactia lui Tudorel Toader: Este prematur un punct de vedere. Am luat cunostinta, trebuie sa vedem si considerentele

In cadrul sedintei CCR din 16 noiembrie, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a aratat ca DNA nu are competenta de a ancheta legalitatea adoptarii unei hotarari de Guvern, reprezentantul DNA sustinand, pe de alta parte, ca nu se poate impune procurorului unde sa faca ancheta si unde sa nu ancheteze, subliniind ca instanta de judecata este cea care trebuie sa se pronunte daca a fost sesizata legal.

'Dupa stiinta mea, din cele aproape 1.000 de infractiuni cate gasim (...) in partea speciala a Codului si in legile speciale, nu avem nicio infractiune care sa constea in fapta Guvernului de a adopta o hotarare de Guvern, un act normativ cu incalcarea normelor de tehnica legislativa. Prin urmare, daca nu avem o astfel de infractiune, practic DNA, procurorul, in general, nu are competenta, abilitatea legala, constitutionala sa ancheteze. (...) Substanta conflictului juridic de natura constitutionala rezulta din aceasta competenta a DNA-ului, a Ministerului Public. Cand el se vede in fata unei posibile hotarari de Guvern adoptata in conditii de nelegalitate, poate DNA-ul sa verifice legalitatea HG (...)? Convingerea noastra este ca nu, jurisprudenta Curtii este in acelasi sens, legea speciala statueaza in aceeasi directie', spunea Toader.

Potrivit acestuia, aprecierea legalitatii hotararii de Guvern este 'o competenta exclusiva a instantei de contencios'.

Pe de alta parte, reprezentantul DNA, Simona Ricu, a aratat ca nu i se poate impune unui procuror unde sa faca ancheta si unde sa nu ancheteze, subliniind ca instanta de judecata este cea care trebuie sa se pronunte daca a fost sesizata legal.

'Lasati instanta de judecata sa se pronunte daca este sesizata in mod legal, daca s-au administrat probe in mod loial, daca s-a incercat sa se afle adevarul, cu respectarea (...) dreptului la un proces echitabil', a mai spus procurorul.

Totodata, reprezentantul DNA a mentionat ca nu crede ca rolul CCR este acela 'de a exonera raspunderea penala a functionarilor cu rang inalt'.

In 23 octombrie, presedintele Senatului a cerut CCR sa constate si sa solutioneze conflictul juridic de natura constitutionala intre Guvern, pe de o parte, si Ministerul Public - Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia Nationala Anticoruptie, pe de alta parte.

Presedintele Senatului a solicitat CCR: sa constate existenta conflictului juridic de natura constitutionala intre Ministerul Public - Directia Nationala Anticoruptie, pe de o parte, si Guvernul Romaniei pe de alta parte; sa constate cauza conflictului - Ministerul Public-Directia Nationala Anticoruptie si-a arogat competenta de anchetare a circumstantelor, imprejurarilor, oportunitatii si legalitatii elaborarii celor doua hotarari de guvern; sa statueze ca, pe viitor, procurorii nu pot ancheta circumstantele, imprejurarile, oportunitatea si legalitatea hotararilor de guvern.

DNA efectueaza cercetari fata de mai multe persoane pentru fapte care au legatura cu transferul de proprietate a unor parti din insula Belina si bratul Pavel. 'In anul 2013, prin actiunea concertata a unor persoane cu functii publice, parti din insula Belina si bratul Pavel (cu suprafata de 278,78 ha, respectiv 45 ha), situate in albia minora a Dunarii, au trecut ilegal din proprietatea statului in proprietatea judetului Teleorman si in administrarea Consiliului Judetean Teleorman, pentru ca, doar la cateva zile, sa fie inchiriate tot ilegal unei firme private. Pentru realizarea transferului de proprietate au fost adoptate HG 943/2013 - act cu caracter individual si HG 858/2013 - act cu caracter normativ, acte prin care au fost incalcate prevederi din: Constitutia Romaniei, Legea apelor 107/1996, Legea 213/1998 privind bunurile proprietate publica, OUG 107/2002 privind infiintarea Administratiei Nationale 'Apele Romane', Legea 115/1999 a responsabilitatii ministeriale, Legea 24/2000 privind normele de tehnica legislativa', preciza DNA.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


Comentarii alese de moderator

 • Administrativ vs DNA (Joi, 23 noiembrie 2017, 16:38)
  animatron [utilizator]

  Problema unor astfel de anchete privind HG-uri necesita intr-adevar o decizie obligatorie de la CCR, e f bine ca a fost sesizata, desigur cu alt rezultat decat spera dl Tariceanu.

  Ministrul Justitiei, decanul facultatii de la Iasi si fost membru al CCR, afirma perfect justificat, de teoria juridica, ca erori de tehnica legislativa sau emiterea unei HG fara respectarea procedurilor nu sunt in legislatia romaneasca niste infractiuni penale, ele tin de contenciosul administrativ.

  Numai ca DNA-ul are dreptul legal sa ancheteze asupra oricarui functionar din administratie, inclusiv cei care lucreaza la Guvern in elaborarea unor HG-uri.

  Evident, DNA-ul intervine daca are banuieli intemeiate ca eventuala eroare de tehnica legislativa nu era una involuntara ci a fost facuta cu intentia de a favoriza infractiuni sau infractori sau a produs prejudicii bugetului (ca abuz in serviciu).

  De aceea, DNA-ul a sustinut ca vrea sa faca astfel de anchete si daca nu exista vreo problema de coruptie sau abuz, atunci sa fie lasat judecatorul sa decida daca dosarul e scos din penal si merge la contencios administrativ.

  Dl Tariceanu si parlamentarii cu probleme penale se tem ca in felul asta DNA-ul ar putea pretinde sa ancheteze orice HG, orice decizie a unui Guvern, punand o presiune foarte mare pe functionari si pe politicienii care capata functii de inalti demnitari ai Executivului.

  Nu e intamplator ca multi parlamentari, alesi locali si functionari ar vrea un "prag" financiar pt abuzul in serviciu, in ideea de a tine DNA-ul departe de cat mai multe decizii si hotarari administrative care pot produce pagube prin bugete (si sunt destule cazuri de astfel de "erori").

  In clar, politicienii ar vrea sa poata decide orice, oricand, in orice conditii, fara nici o raspundere penala, pe motiv ca sunt "alesii poporului" si Parlamentul e organ suprem.

  CCR nu accepta intepretarea strict tehnica a dlui ministru si ia o decizie care permite DNA sa ancheteze oricand hotarari ale Guvernului !

18581 vizualizari

 • +71 (77 voturi)    
  I-auzi!!! (Joi, 23 noiembrie 2017, 14:47)

  nesuferitu [utilizator]

  bre nene Cariceanu, naspa nu? iti luara aia ''sporul'' in privinta furturilor ''legale'', asa ca fa bine si mai sapa. da' repede, ca-l pierzi (pana ajungi langa el) pe Dracnea.
  • +56 (62 voturi)    
   hopaa... (Joi, 23 noiembrie 2017, 15:03)

   mariusssss [utilizator] i-a raspuns lui nesuferitu

   Unanimitate? Dracnea, pana aici ti-a fost! Esti o broasca prea paroasa ca sa te mai inghita pana si Dorneanu!
  • +28 (30 voturi)    
   DEMISIA TARICEANU !!! (Joi, 23 noiembrie 2017, 15:36)

   Kivek [utilizator] i-a raspuns lui nesuferitu

   Tariceanu daca ar avea un gram de demnitate si-ar da demisia!

   Dragnea si-a trimis sluga, Tariceanu sa conteste la CCR o ancheta a DNA iar Tariceanu si-a trimis sluga - Tudorel Toader sa fie avocatul lui Dragnea
  • +35 (41 voturi)    
   Administrativ vs DNA (Joi, 23 noiembrie 2017, 16:38)

   animatron [utilizator] i-a raspuns lui nesuferitu

   Problema unor astfel de anchete privind HG-uri necesita intr-adevar o decizie obligatorie de la CCR, e f bine ca a fost sesizata, desigur cu alt rezultat decat spera dl Tariceanu.

   Ministrul Justitiei, decanul facultatii de la Iasi si fost membru al CCR, afirma perfect justificat, de teoria juridica, ca erori de tehnica legislativa sau emiterea unei HG fara respectarea procedurilor nu sunt in legislatia romaneasca niste infractiuni penale, ele tin de contenciosul administrativ.

   Numai ca DNA-ul are dreptul legal sa ancheteze asupra oricarui functionar din administratie, inclusiv cei care lucreaza la Guvern in elaborarea unor HG-uri.

   Evident, DNA-ul intervine daca are banuieli intemeiate ca eventuala eroare de tehnica legislativa nu era una involuntara ci a fost facuta cu intentia de a favoriza infractiuni sau infractori sau a produs prejudicii bugetului (ca abuz in serviciu).

   De aceea, DNA-ul a sustinut ca vrea sa faca astfel de anchete si daca nu exista vreo problema de coruptie sau abuz, atunci sa fie lasat judecatorul sa decida daca dosarul e scos din penal si merge la contencios administrativ.

   Dl Tariceanu si parlamentarii cu probleme penale se tem ca in felul asta DNA-ul ar putea pretinde sa ancheteze orice HG, orice decizie a unui Guvern, punand o presiune foarte mare pe functionari si pe politicienii care capata functii de inalti demnitari ai Executivului.

   Nu e intamplator ca multi parlamentari, alesi locali si functionari ar vrea un "prag" financiar pt abuzul in serviciu, in ideea de a tine DNA-ul departe de cat mai multe decizii si hotarari administrative care pot produce pagube prin bugete (si sunt destule cazuri de astfel de "erori").

   In clar, politicienii ar vrea sa poata decide orice, oricand, in orice conditii, fara nici o raspundere penala, pe motiv ca sunt "alesii poporului" si Parlamentul e organ suprem.

   CCR nu accepta intepretarea strict tehnica a dlui ministru si ia o decizie care permite DNA sa ancheteze oricand hotarari ale Guvernului !
   • +6 (16 voturi)    
    Respect (Joi, 23 noiembrie 2017, 20:44)

    Ion B [utilizator] i-a raspuns lui animatron

    Mereu la subiect, cu argumente exprimate într-un limbaj decent.
    Mulțumesc frumos, Animatron!
   • +5 (15 voturi)    
    multumim (Joi, 23 noiembrie 2017, 21:27)

    Remarque [utilizator] i-a raspuns lui animatron

    Comentariile dumneavoastra sunt un articol in sine, foarte bine argumentate si explicate. Le citesc intotdeauna si le apreciez.
  • +28 (32 voturi)    
   dupa asta trebuia sa vina (Joi, 23 noiembrie 2017, 16:47)

   tartoru [utilizator] i-a raspuns lui nesuferitu

   imediat si demisia lui Tudorel, el a plans pe la usa CC.
  • +21 (25 voturi)    
   CCR a dat un semnal tare (Joi, 23 noiembrie 2017, 17:17)

   Zimbru [utilizator] i-a raspuns lui nesuferitu

   CCR a dat un semnal tare, ca e posibil ca ei sa nu sustina nici schimbarile de pe legile justitiei. Este cu atat mai important sa iesim in strada duminica ca sa scapam de ei. Dragne e din ce in ce mai subrezit. CCR vede ca vantul incepe sa sufle in alta directie si nici Dorneanu nu mai pare sa asculte de comenzi.
   • +13 (15 voturi)    
    Presiune Maxima ! (Joi, 23 noiembrie 2017, 18:38)

    EU_e_cu_noi [utilizator] i-a raspuns lui Zimbru

    Sa nu ne imbatam cu apa rece ! Exista precedentul din iarna, cand CCR si-a depasit atributiile legale si constitutionale. Toata lumea, inclusiv UE sunt cu ochii pe ei si poate asta a fost unul din motive.
    Al doilea motiv ar putea avea de a face cu descurajarea miscarilor de strada prin aceasta decizie: oamenii ar putea sa spuna pai uite CCR a dat o decizie buna si nu mai trebuie sa iesim in strada!
 • +46 (50 voturi)    
  Slava Domnului! (Joi, 23 noiembrie 2017, 14:49)

  Kindred [utilizator]

  Daca spuneau invers treceau rau linia rosie.
  O si un semn pentru Dragnea ca Dorneanu nu-l mai tine in brate?
  • +22 (24 voturi)    
   Bombonele pt. naivi (Joi, 23 noiembrie 2017, 16:19)

   Mita Beciuklista [utilizator] i-a raspuns lui Kindred

   L-au "sacrificat" pe Vechil pt. cine stie ce chestie oribila pregatesc. Pe modelul: una calda, sase reci.
   Oricum, slugoiul nenorocit, Slugarel 2ader, trebuie sa demisioneze urgent, fiindca a fost avocatul borfasului la CC a PSD. Un impostor de doi bani, Slugarel. Toata cariera lui, de la procuror in comunism la ministru a fost rezultatul imposturii sprijinite de partidul comunist, orice nume ar purta el.
   Azi e omul lui Dragnea, pe functie de sclav etern intru scaparea stapinului de bratul legii, atata cit mai functioneaza el intr-un amarit de Stat de Drept, pe cale de a fi distrus.
 • +43 (47 voturi)    
  asta explica multe (Joi, 23 noiembrie 2017, 14:49)

  nea_caisa [utilizator]

  printre care si raspunsul rastit catre reporter.
  • +11 (13 voturi)    
   Vad si slugile lui Dragnea ca dinti cariati (Joi, 23 noiembrie 2017, 20:46)

   cartofil [utilizator] i-a raspuns lui nea_caisa

   nu le tine partea, atunci cand sunt la necaz. Dragnea a facut toate faradelegile cu mana altora, probabil le-a spus - las , ca va scap eu. Acum vad si prostanacii ca Dragnea este interesat doar sa-si scape pielea lui, nu sa-i ajute si pe altii. Asa le trebuie !!!!! Sa infunde puscariile in locul lui cappo di tutti cappi.
 • +49 (55 voturi)    
  Hopa asa (Joi, 23 noiembrie 2017, 14:49)

  Martinezu [utilizator]

  Adica Statul paralel a dus o dreapta perpendiculara si la CCR?
 • +41 (45 voturi)    
  oooooo (Joi, 23 noiembrie 2017, 14:51)

  lp [utilizator]

  de-a dreptul fantastic si neasteptat ! hei, psd-isti, vedeti si voi ca lui dragnea i se infunda, mai devreme sau mai tarziu. de ce va incolonati in spatele unui astfel de ticalos ? va stiti partasi la mizeriile lui ? nu ? atunci deschideti gura si cereti-i demisia
 • +35 (39 voturi)    
  Era de porc daca sustineau altceva (Joi, 23 noiembrie 2017, 14:51)

  JestersTear [utilizator]

  Puteau deschide calea unor abuzuri ulterioare inimaginabile.
  Este ca si cum doi se inteleg sa il pacaleasca pe al treilea. Iar al treilea nu poate recupera prejudiciul, decat daca cei doi se dau in judecata unul pe altul. Stiti intrebarea aceea: Bai, esti prost? :-)
 • +35 (39 voturi)    
  Au decis corect (Joi, 23 noiembrie 2017, 14:52)

  omezu [utilizator]

  Tocmai pentru ca stiu ca daca trec legile justitiei, mafiotii sunt in siguranta. Nu va mai avea cine sa-i ancheteze.
 • -43 (53 voturi)    
  Aruncatul cu rahat in Curtea Constitutionala (Joi, 23 noiembrie 2017, 14:53)

  galeo [utilizator]

  Curtea cunstitutionala ar trebui respectata mai mult, nu aruncat cu rahat in ea de fiecare data cand dau decizii care nu ne convin.

  Slabirea statului si a institutiilor sale nu fac decat sa se intoarca fix ca un bumerang impotriva noastra.
  • +19 (23 voturi)    
   "Noastra" care? (Joi, 23 noiembrie 2017, 15:54)

   Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   Gruparea infractionala psd care imprumuta bani de finantare de la infractori, care spala banii din furtul fondurilor EU ?
   • +1 (9 voturi)    
    pai ete bre (Joi, 23 noiembrie 2017, 21:24)

    nesuferitu [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan_100

    ca s-a cam intors deja impotriva ''noastra'', dupa cum spuneai referindu-te la ''voastra''. parca i-a trezit si p'aia cineva, sau ceva. da', asa intre noi, ce dracu' e aia ''cunstitutionala''??? esti frate cu ''genunche'' cumva?
  • +21 (23 voturi)    
   nu noi slabim Statul si institutiile mai Galea (Joi, 23 noiembrie 2017, 16:26)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   Ci Motocicleanu si Dragnea.
   Povestea asta cu slabim statul cu criticile e fix din manualul micul pescar de stiuca la Belina.
  • +10 (12 voturi)    
   Opinie separata cenzurata (Joi, 23 noiembrie 2017, 18:42)

   EU_e_cu_noi [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   Respectul se castiga prin respectarea legislatiei romanesti, a Constitutiei si a principiilor care stau la baza unei democratii.
  • +8 (10 voturi)    
   Poti sa-l respecti pe Dorneanu ? Haida de.... (Joi, 23 noiembrie 2017, 20:49)

   cartofil [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   Sau pe capra lui Vlasov ? Sa fim seriosi, respectul se castiga si se pastreaza. Cu o comportare de cocalar trebuie sa te astepti ca populatia sa se uite la tine ca la un cocalar.
  • +8 (10 voturi)    
   Nu arunca nimeni cu rahat (Joi, 23 noiembrie 2017, 21:15)

   scaraotchi [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   S-au repezit singuri cu lacomie sa-l "haleasca' cu polonicu' 'al mare.
   Musiu Dorneanu e o mare "bestie", se stie , dar acu' n-a avut incotro.
   Era strigator la cer sa nu poti sa anchetezi "circumstantele", chiar daca ei tot "trageaua targa" ca e vorba de anchetarea unei HG .
   Nicio clipa nu a fost vorba de anchetarea HG in sine , ci de "sforile" care se trag pentru a se ajunge la ea.
 • +34 (38 voturi)    
  in sfarsit (Joi, 23 noiembrie 2017, 14:54)

  ekek [utilizator]

  Si o veste buna.
 • +39 (43 voturi)    
  a (Joi, 23 noiembrie 2017, 14:56)

  adrian67 [utilizator]

  Ups. Ati Belina. Astia de la CCR sunt din statul paralel.
 • +33 (37 voturi)    
  bye bye daddy! (Joi, 23 noiembrie 2017, 14:56)

  R.Stoian [utilizator]

  we will miss you, not!
 • +31 (35 voturi)    
  pam pam.. (Joi, 23 noiembrie 2017, 14:58)

  rochiri [utilizator]

  na belea acum...pe Dragnea....si pe alti.
 • +34 (38 voturi)    
  O veste bună după cea cu moțiunea (Joi, 23 noiembrie 2017, 14:58)

  Robotel [utilizator]

  Liviu cam rămâne singur după ce Bădălău și Toader au spus că „statul paralel” este doar în mintea mustăcioarei iar Dorneanu îi dă cu flit. Țipatul către acea domnișoară arată că e pe cale să cedeze, deși, de la un condamnat penal definitiv sunt de așteptat astfel de comportamente. Rămâne de văzut ce vor face Tări și haita de anteniști.
 • +35 (39 voturi)    
  Doua cuvinte, Motociclene (Joi, 23 noiembrie 2017, 15:00)

  eleVenereCtions [utilizator]

  Suck it.
 • -36 (48 voturi)    
  ccr (Joi, 23 noiembrie 2017, 15:04)

  bobyff [utilizator]

  banuiesc ca acum ccr-ul este bun
  • +21 (25 voturi)    
   banuiesti degeaba (Joi, 23 noiembrie 2017, 15:47)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui bobyff

   Decizia este una corecta, nu CCR-ul si-a schimbat componenta.
  • +24 (26 voturi)    
   Nu, nu este bun ... (Joi, 23 noiembrie 2017, 15:56)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui bobyff

   .. doar decizia este una corecta. Si stii si tu asta, ca doar banditii nu pot sa-si dea orice legi vor si sa fie lasati in pace.
  • +16 (22 voturi)    
   hehe (Joi, 23 noiembrie 2017, 16:09)

   transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui bobyff

   Nu. E doar inspaimantata. Stie ca o sa va lapidam belinistilor si ceceristii incearca sa fie si corecti ca sa scape. Prea putin si prea tarziu.
  • +12 (14 voturi)    
   fals... (Joi, 23 noiembrie 2017, 21:31)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui bobyff

   decizia e una corecta... nu buna, corecta!
   ccr nu s-a schimbat cu nimic... si nu anuleaza deciziile neconstitutionale ale ccr...

   spre deosebire de vooi pesedeii, noi nu judecam institutiile doar raportat la noi...
 • +38 (44 voturi)    
  Din doua, una : (Joi, 23 noiembrie 2017, 15:10)

  Susufler0 [utilizator]

  Ori CCR a devenit parte a statului paralel si ilegitim ori, in sfarsit, a reusit Soros sa o cumpere !

  PS. Acum in registru serios ! Daca CCR ar fi spus ca un procuror nu poate cerceta imprejurarile, conjuncturile in care Guvernul emite acte administrative (asta-i caracterul HG-urilor) ar fi insemnat ca putem inchide dupa noi si pleca unde vedem cu ochii !

  PPS. Revenim in registru vesel : De ce si-a pus la bataie Tudorel, bruma de respectabilitate pe care o mai are si a fost avocatul perdant al lui Tariceanu, cand stia mai bine decat mine ca nu are dreptate ?

  PPPS. Raspuns : Pt ca il doare in cur de dreptate si, pur si simplu spera ca judecatorii CCR sunt mai jigodii decat el !
 • +37 (41 voturi)    
  Molicene, ai zbarcit-o! (Joi, 23 noiembrie 2017, 15:11)

  Altiro [utilizator]

  Statul paralel l-a infrant. Tocmai Dorneanu de la CCR(et tu filis Brutus?)Ce vremuri, dom'ne, prin 2008 cand, inca inainte de a castiga Romania platoul maritim al M.Negre la Haga, Motocicleanu il vindea la Sterling Resources si nimeni nu se opunea pt ca habar n-avea c-o sa-l castigam..
 • -11 (35 voturi)    
  Normal, dosarul Belina nu e cu Dragnea! (Joi, 23 noiembrie 2017, 15:16)

  Miky60 [utilizator]

  Stiu ca vine ca o surpriza pentru multi care s-au bucurat de decizia asta, dar dosarul Belina nu e cu Dragnea, d-asta au dat decizia asta. Sau v-ati fi asteptat ca CCR sa dea in sfarsit o decizie anti-Dragnea? Ia cititi voi putin ce spune dosarul DNA si o sa vedeti ca e doar cu Sevil Shhaideh si altii din jurul lui Dragnea, dar nu cu Dragnea!
  • +19 (25 voturi)    
   Cine e beneficiarul HG? (Joi, 23 noiembrie 2017, 15:37)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

   Sevil sau Dragnea? O ia pe Sevil si aia il toarna pe Dragnea.
  • +19 (23 voturi)    
   poate nu era acum doua saptamani despre Dragnea (Joi, 23 noiembrie 2017, 15:52)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

   Dar in urma ultimelor evenimente cine a fost beneficiarul inclusiv la afacerii Belina? Tel-drum cumva? Aia care e a lui Dragnea?
   Deci in favoarea cui au muncit furnicutele Shaideh si Rovana?
  • +20 (24 voturi)    
   esenta bucuriei (Joi, 23 noiembrie 2017, 16:28)

   Non [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

   era alta: adica, DNA POATE ancheta imprejurarile in care se dau HG-uri.
  • +15 (19 voturi)    
   E cu Stefan Dragnea (Joi, 23 noiembrie 2017, 16:56)

   cititor9 [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

   Nu e cu el, e cu Teldrum.
   Daca se merge pana la capat va fi tot cu el.
   Si el stie asta, desi momentn nu e direct implicat in dosar.
  • +8 (8 voturi)    
   tocmai a cazut o piesa importanta din puzzle. (Joi, 23 noiembrie 2017, 23:55)

   g01an [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

   pai tu ai dreptate, tehnic vorbind, dosarul este despre Shaideh si Plumb, dar demonstrarea vinovatiei in acest dosar este doar una dintre multiplele cerinte ca dosarul lui Dragnea sa poata fi finalizat.

   ca sa demonstreze organizarea de grup infractional, mai multe infractiuni diferite cu participanti multipli trebuiesc mai intai condamnate, pentru ca mai apoi procurorii sa poata demonstra colaborarea intre ei si inculpatul Dragnea.

   tocmai a cazut o piesa importanta din puzzle.
 • +27 (31 voturi)    
  na ca s-a intors roata, sa vezi minune (Joi, 23 noiembrie 2017, 15:19)

  peperoni [utilizator]

  simte toata lumea ca pica mustata?
  teapa pt motocicleanu senilu'
 • +28 (30 voturi)    
  e clar (Joi, 23 noiembrie 2017, 15:19)

  sim12345 [utilizator]

  bagati si CCR in statul paralel sa moara de oftica penibiliceanu

  apropo de statul paralel: se poate iesi la pensie de acolo? ca ma intereseaza sa ma mut :-)
 • +29 (33 voturi)    
  daca nici (Joi, 23 noiembrie 2017, 15:25)

  nahir [utilizator]

  dorneanu nu a gasit (sau nu a mai vrut?) nicio chichita cat de cat legala sa-i salveze mosia Belina lui dragnea, e grav pentru el.
 • +31 (35 voturi)    
  Dragnea beli Belina cam Tariceanu (Joi, 23 noiembrie 2017, 15:27)

  YorkshireTerrier [utilizator]

  :)))
 • +19 (21 voturi)    
  După (Joi, 23 noiembrie 2017, 15:33)

  Celbland [utilizator]

  După ce Tudorel Toader s-a făcut de tot râsul dovedind în public că n-a înțeles MCV, acum se face din nou de râs susținând că Dragnea poate să primească legal insule și ape pe degeaba.

  S-a mai făcut de râs și cu legile pentru subjugarea justiției de către infractori.

  Ăsta nu cred că a fost pe la facultate de drept ... decât ca turist.
  • +10 (14 voturi)    
   La drept se intra pe baza de dosar (Joi, 23 noiembrie 2017, 20:54)

   cartofil [utilizator] i-a raspuns lui Celbland

   Puteai fi prost ca noapte, daca aveai semnatura primului secretar pe dosar, erai ca si intrat. Bubosul probabil ca avea avea origine sanatoasa, se vede pe mecla lui, asa ca a fost ales sa serveasca partidul comunist si secutritatea statului din postura de magistrat ceausist. Cred ca daca ii cerceteaza cineva traseul profesional, la cat de oportunist este, o sa gaseasca multe schelete in dulapul lui.
 • +14 (16 voturi)    
  Nu ia nimeni in considerare ceva (Joi, 23 noiembrie 2017, 15:42)

  alegzandru [utilizator]

  CCR se mai pronuntase pe speta asta prin primavara, iar hotararile curtii influenteaza hotararile ulterioare. Si nu puteau da alt raspuns acum, fara sa se incrimineze grav

  Deci nu va grabiti sa credeti ca a parasit Dorneanu corabia, a fost captiv acum si nu a putut face nimic.

  Sa ii vedem in viitorul apropiat cum mai voteaza pe teme sensibile.
 • +15 (17 voturi)    
  Hop? (Joi, 23 noiembrie 2017, 15:42)

  alibaba_zeul_meu [utilizator]

  Nu ziceti hop! Tineti ochii beliti pentru ca surprizele apar ca ciupercile!
 • +16 (18 voturi)    
  tudorel, ai scris demisia ? (Joi, 23 noiembrie 2017, 15:49)

  mike_the_hunter [utilizator]

  Daca ai macar un pic de demnitate ,onoare, esti ditamai profesorul universitar ,dati demisia azi!
  Prin slugarnicia ta , faci de ras nu numai intelectualii din tara asta, dar pe orice locuitor al planetei fie maturator, sofer,sau IT-ist care are demnitatea lui de om.
 • +18 (20 voturi)    
  deci... (Joi, 23 noiembrie 2017, 15:49)

  liviu_ [utilizator]

  o demisie la un anumit sef al senatului?!
  si mai ales o demisie al unui anumit ministru al justitiei?!

  ori nu a gasit portite sa dea castig de cauza coruptilor, ori simte ca psd e pe duca, ori cineva (extern probabil) i-a tras de maneca, ori se pregateste sa se declare legea justitiei constitutionala si asta e doar sa ne adoarma vigilenta.... om vedea... eu refuz sa cred ca s-au dat hotii din ccr pe brazda...

  oricum e o victorie, care ii clatina pe hotii din psd si alde
  • +9 (11 voturi)    
   solicitarea dvs. (Joi, 23 noiembrie 2017, 19:35)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   ar presupune bun simt si demnitate din partea celor doi.
   de unde? ca de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere.
 • +15 (17 voturi)    
  Rabdare ... (Joi, 23 noiembrie 2017, 16:02)

  za-k [utilizator]

  sa vedem ce o sa scrie CCR in motivare ca au mai facut nasoale din astea, au respins si in motivare le-au dat dreptate :)
 • +13 (17 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 23 noiembrie 2017, 16:04)

  [anonim]

 • -14 (22 voturi)    
  E clar, CCR a decis, comentariile sunt (Joi, 23 noiembrie 2017, 16:08)

  xrogo [utilizator]

  de prisos, case closed!
  • +13 (17 voturi)    
   ne ne ne (Joi, 23 noiembrie 2017, 17:54)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   Cazul de-abia acum e OPEN.
 • +15 (23 voturi)    
  Trebuie sa iesim in strada !!!!! (Joi, 23 noiembrie 2017, 16:31)

  cretu06 [utilizator]

  Oameni buni,ce se intampla cu noi????
  Suntem anesteziati? Astia ne disurg de tot !!!
  Macar de duminica sa iesim in strada,pana isi dau demisia.Deja este tarziu.
  HAI sa ne organizam si sa-i dam jos.
 • +15 (17 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 23 noiembrie 2017, 16:46)

  [anonim]

 • +15 (17 voturi)    
  2dorele..du-te ba (Joi, 23 noiembrie 2017, 16:52)

  R.Stoian [utilizator]

  ...si scrieti-ti demisia.
 • +14 (16 voturi)    
  tudorele... (Joi, 23 noiembrie 2017, 17:16)

  liviu_ [utilizator]

  nici un considerent... DEMISIA !!!
 • -12 (14 voturi)    
  stati asa, ca nu inteleg (Joi, 23 noiembrie 2017, 21:16)

  revo [utilizator]

  In cazul OUG 13, acelasi CCR a hotarat ca DNA nu are voie sa ancheteze nicio hotarare de guvern, ca guvernul este independent si are dreptul sa ia orice hotarare doreste. Deci, cand a mancat cacat? Sau mai bine zis, la ordinul cui mananca cacat? Eu credeam ca il capo don livio e nasul CCR.

  Bai frate, chiar nu mai ai niciun reper in tara asta, nimic nu sta in picioare de pe o zi pe alta, nu mai exista nicio lege de functionare, chiar mafioata fiind, nimic pe care sa te bazezi! Aici e Zona Crepusculara, plina de nisipuri miscatoare, dune calatoare, te culci seara si nu stii ce cosmar te asteapta a doua zi! Fiti macar consecventi, nenorocitilor!

  PS: Livache, e nasol! Tin'te tare, fa ce le-ai promis astora, zbate-te, nu dormi in papuci, indeplineste planul pentru care ai fost tocmit de Mafie, ca dracu te ia! Nu te mai prinde Craciunul in functie si-ti ridica si imunitatea! Si abia te asteapta Codruta la portita...
  • +7 (9 voturi)    
   Si...nu numai Codruta (Joi, 23 noiembrie 2017, 21:54)

   scaraotchi [utilizator] i-a raspuns lui revo

   Cu totii ne "frecam copitele" de bucurie ca in curand il vom parli la "foc mic" asezonat cu ceva smoala.
   Samba draceasca va fi la "coorul" lui in amintirea ...vacantelor braziliene.
  • +8 (8 voturi)    
   Asa cum e si titlul ei , (Joi, 23 noiembrie 2017, 23:10)

   kokos [utilizator] i-a raspuns lui revo

   OUG 13 a fost ordonanta de urgenta , cea cu Belina e hotarare de guvern , adica cu totul altceva
 • +10 (10 voturi)    
  D-le Tariceanu (Joi, 23 noiembrie 2017, 23:28)

  Gabu [utilizator]

  Cât timp mai poluați spațiul politic românesc? Ați dat o lege, despre care UE a zis că sunteți prost, dar pentru care poporul român plătește dobânzi la banii de rambursat, vedeți numai conflicte și zone crepusculare, nu reușiți să struniți o căsnicie și vreți să conduceți o țară, cât mai motocicliți pe podul greșit?
 • +1 (1 vot)    
  ce sa intelegem... (Vineri, 24 noiembrie 2017, 10:43)

  mitocanu [utilizator]

  ...majoritatea, ca nu spun toti, mizau pe o decizie in favoarea lui tariceanu...ccr a decis contrariul...sunt doua posibilitati:

  1. speta era asa de evidenta ca rezultat, incat ccr nu putea da alt verdict, fara a se face de ras...

  2. ccr, alias dorneanu et co. s-au dat pe brazda si au zis ca nu pot sa mai intinda coarda in favoarea lui dragnea, tariceanu si ceilalti corupti...

  oricum bine ca a iesit asa...dna ai lumina verde sa pui mana pe ei...
  • +1 (1 vot)    
   nu cred (Vineri, 24 noiembrie 2017, 11:47)

   Cetatean002 [utilizator] i-a raspuns lui mitocanu

   dorneanu s-a mai facut de ras in favoarea lui dragnea, oricum si-a pierdut orice credibilitate, au mai fost lucruri evidente la care s-a inmuiat ccr, deci nu vad nici un motiv pentru aceasta decizie, trebuie sa fie altceva la mijloc.
   dorneanu are numai de pierdut cu aceasta decizie, imunitatea membrilor ccr probabil ca a fost retrogradata ca prioritate undeva dupa marirea salariilor profesorilor si medicilor (adica niciodata).
 • +1 (1 vot)    
  Profesorul TT (Vineri, 24 noiembrie 2017, 10:58)

  leonardred [utilizator]

  CCR o să motiveze, mai mult ca sigur, după cum se prefigurează, prin luarea în considerare a diferenței dintre actul administrativ normativ, care cuprinde reguli generale de conduită, impersonale și de aplicabilitate repetată, în vederea aplicării la un număr nedeterminat de subiecți și actul administrativ cu caracter individual care reprezintă o manifestare de voință care creează, modifică sau stinge drepturi și obligații în beneficiul sau în sarcina unei persoane determinate. Adică dacă Un Guvern ar vrea, prin absurd, (eu nu cred nici mort așa ceva) să favorizeze firma A (spre exemplu cu un număr de x angajați, o cifră de afaceri de Y și înființată de z ani, cu domeniul de activitate W) sau persoana fizică B (cu caracteristici: x,y,z,w) sau un UAT(unitate administrativ teritorială) C(cu caracteristici: x,y,z,w), vor trebui să scrie: Persoanele juridice sau persoanele fizice sau UAT-urile cu caracteristicile x,y,z, w …..vor face și vor drege, și în nici un caz nu vor scrie: că persoana juridică A sau persoana fizică B ....va face și va drege sau că UAT C ...va face și va drege. Chiar dacă caracteristicile x,y,z,w le au numai ori A ori B ori C. Tot e mai bine decât deloc.
  Exact așa cum spunea Domnul Profesor TT cu altă ocazie, s-a întâmplat și acum în sensul că propunerile domniei sale au fost îmbunătățite.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by