Infiintarea Directiei Guvernanta Corporativa si a Serviciului EURO 2020, acordarea titlului de cetatean de onoare al Capitalei pentru Helmuth Duckadam, precum si implementarea proiectului "Primaria Copiilor" urmeaza sa fie dezbatute, miercuri, de consilierii municipali, scrie Agerpres.

Pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General al Capitalei se afa un protocol de colaborare intre Municipiul Bucuresti si Institutul National de Cercetare Dezvoltare in Silvicultura "Marin Dracea" in vederea demararii proiectului Centura Verde a orasului. Protocolul va fi valabil pe o durata de doi ani. Municipalitatea urmeaza sa puna la dispozitia specialistilor institutului documentatia strategica privind delimitarea teritoriala ¬ amenajarea zonala. Institutul se angajeaza sa asigure echipa de specialisti, precum si elaborarea studiilor/documentatiilor necesare in vederea demararii proiectului.

Titlul de cetatean de onoare al Capitalei urmeaza sa ii fie acordat lui Helmuth Duckadam, in semn de recunoastere pentru promovarea si sustinerea sportului romanesc. De asemenea, pe ordinea de zi figureaza alte trei propuneri care prevad conferirea titlului de cetatean de onoare al Municipiului Bucuresti lui Dorin Petrut ¬ colonel in retragere, Daniel Porumb ¬ plutonier major in retragere si Eugen Valentin Patru ¬ caporal.

Conform unei alte propuneri, bucurestenii vor putea achita in rate lunare, timp de zece ani, cu posibilitatea de cinci ani de gratie, sumele avansate de municipalitate pentru a asigura contributia proprietarilor in cadrul masurilor de reabilitare a fatadei cladirilor.

Consilierii municipali se vor pronunta si asupra implementarii proiectului "Primaria Copiilor", destinat elevilor de gimnaziu, cu scopul de a promova implicarea civica si constientizarea drepturilor si obligatiilor cetatenesti.