Corespondentul vedeta al ziarului New York Times la Casa Alba, Glenn Thrush, a fost suspendat de conducerea cotidianului dupa ce mai multe femei l-au acuzat de hartuire sexuala, a declarat luni un purtator de cuvant pentru AFP, citata de Agerpres.

Glenn ThrushFoto: Captura YouTube

Plecat la finalul lui 2016 de la site-ul Politico al New York Times, Glenn Thrush este unul dintre marile nume ale jurnalismului politic in SUA. Dupa investirea lui Donald Trump, emisiunea "Saturday Night Live" difuzata de NBC i-a introdus personajul in mai multe scheciuri (interpretat de Bobby Moynihan), in tandem cu actrita Melissa McCarthy, care juca rolul fostului purtator de cuvant de la Casa Alba Sean Spicer.

Intr-un articol publicat luni pe site-ul Vox, jurnalista Laura McGann povesteste cum, in urma cu cinci ani, intr-un bar, Glenn Thrush i-a pus mana pe picior si a sarutat-o fara consimtamantul ei. Alte trei femei au afirmat ca au trecut prin experiente similare, in timpul carora jurnalistul cunoscut pentru palaria din fetru pe care o poarta in permanenta, le-a atins sau le-a sarutat in seri in care consumase alcool.

"Fiecare dintre aceste femei mi-a descris impresiile diferite legate de aceste experiente: panicate, agresate, rusinate, tulburate", a scris jurnalista. "Am fost si sunt furioasa", a declarat ea despre propria stare de spirit. In toate cazurile, potrivit Laurei McGann, era vorba despre tinere ziariste de circa 20 de ani. Ultimele fapte comise ar data din iunie, potrivit articolului.