Ursul care a atacat si ranit grav, duminica trecuta, un localnic din satul Neagra, comuna Tasca, poate fi omorat, dupa ce Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice a emis vineri un aviz in acest sens.

Ministrul Gratiela Gavrilescu a declarat la Piatra-Neamt ca interesul nu este de a ucide ursii, dar atunci cand viata omului este pusa in pericol, oamenii vor fi cei protejati: "Relatia om-animal a fost o relatie buna din toate timpurile, dar omul a avut grija si a protejat animalul si omul trebuie pus in siguranta. Am primit luni la minister tot raportul comisiei judetene, are viza Garzii de Mediu si a fost trimis la comisia de biodiveristate. Astazi s-a semnat ordinul de interventie si a fost transmis Fondului Cinegetic, urmand sa ajunga si la Directia Silvica. La noi dosarele nu stau, sunt analizate in timp real si nu avem interes sa omoram ursii, vrem sa protejam si animalele si oamenii, dar cand viata omului este pusa in pericol, apelam la aceasta cota de interventie", a declarat ministrul Gabriela Gavrilescu.

Duminica trecuta, un barbat in varsta de 78 ani a fost atacat de un urs pe pasunea din localitatea Neagra, comuna Tasca. Barbatul a reusit sa ajunga acasa si a sunat la 112 fiind preluat de o ambulanta si transportat in stare grava la spital.

In aceeasi zi, un localnic din comuna Alexandru cel Bun, situata la circa 30 de kilometri de Tasca, a anuntat la 112 ca a vazut un urs in gospodarie. La fata locului au venit jandarmii, dar intre timp ursul a fugit.