Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a anuntat joi ca editurile vor livra in cateva zile manuale pentru clasa a V-a catre unitati scolare, potrivit Agerpres.

"Cei de clasa a V-a au o parte dintre manuale. Asa cum am spus, in momentul de fata au manualele pe format electronic, pe manuale.edu.ro, sunt manualele de o saptamana incarcate. S-a finalizat saptamana aceasta comanda de fiecare unitate scolara. In termen de cateva zile, fiecare editura va livra catre unitatea scolara manualul pe forma letrica. In rest, profesorii, parintii, elevii pot sa foloseasca de pe platforma manuale.edu.ro manualele in format electronic PDF si digital", a raspuns Pop, intrebat de jurnalisti, cu prilejul participarii sale la un workshop, cand vor avea elevii de clasa a V-a manuale pe banci.

El a subliniat ca exista si un compendiu care poate fi utilizat.

"Sunt chestiuni de zile, cinci, sapte, zece zile. E mai putin important, pentru ca deja exista manualul pe format electronic si in acelasi timp au si compendiu (...). Avem opt saptamani materiile acoperite prin compendiul pe care l-am finalizat la inceput de an scolar", a mentionat Pop.