Peste 40.000 de pelerini, potrivit unor surse oficiale, si-au petrecut noaptea de vineri spre sambata stand la un rand de aproximativ cinci kilometri si infruntand frigul pentru a ajunge sa se inchine la raclele cu moastele Sfintei Parascheva si ale Intai Mucenite Tecla, care au fost aduse de la manastirea Neamt, informeaza Agerpres.

Pelerini se inchina la racla cu moastele Sfintei ParaschevaFoto: Agerpres

Din cauza frigului, oboselii si a lipsei de mancare, in cursul noptii 100 de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale din partea echipelor de prim-ajutor de la Serviciul Judetean de Ambulanta, Crucea Rosie sau SMURD. Alte 14 persoane au avut nevoie de asistenta medicala specializata, motiv pentru care au fost duse la spital.

Cei mai multi dintre pelerini stau la rand din cursul zilei de vineri, special pentru a se inchina sambata, de hramul Cuvioasei Parascheva, la racla sfintei, precum si la racla Mucenitei Tecla. Moastele celor doua sfinte sunt depuse intr-un baldachin special amenajat in Curtea Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.

Sambata, in Catedrala Mitropolitana din Iasi va avea loc Slujba Sfintei Liturghii oficiata special de hramul Sfintei Parascheva. Ceremonialul religios se va desfasura in curtea Catedralei Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.