Trei jurnalisti de la Academia Catavencu au fost retinuti de politisti pentru ca au incercat sa intre ilegal pe pista Aeroportului International Henri Coanda. Ei s-au ales doar cu un avertisment. Potrivit Realitatea TV, ziaristii au vrut sa testeze vigilenta personalului, dupa ce in urma cu o luna au reusit sa monteze bombe false pe avioanele din Aeroportul Baneasa.

Pe aeroport au fost chemate trupele antitero ale SRI. Jurnalistii au intrat pe aeroport cu masina, miercuri, dupa ora 17.00, le-au spus agentilor de paza ca sunt reprezentantii unor firme de publicitate si ca merg o companie aeriana.

Autoritatile au observat, totusi, ca jurnalistii nu se indreptau catre locul in care au spus. Cei trei spun ca au fost urmariti inainte de a trece de primul filtru. Dupa doua ore de cercetari, politistii le-au dat drumul celor trei, considerand ca sanctionarea lor ar lasa impresia ca jurnalistii ar fi reusit sa isi duca planul la bun sfarsit.

Antena 3 transmite ca jurnalistii au povestit planul lor unor angajati ai aeroportului, inainte de a-l pune in aplicare.