Elevii Scolii Gimnaziale numarul 38 din municipiul Constanta nu vor merge la cursuri luni, acestea fiind suspendate dupa ce un incendiu a izbucnit sambata seara in unitatea de invatamant. Focul nu a afectat salile de clasa, masura fiind luata pentru igienizarea scolii, scrie News.ro.

Potrivit unui comunicat de presa al Inspectoratului Scolar Judetean Constanta, luni cursurile vor fi suspendate la Scoala Gimnaziala nr. 38 "Dimitrie Cantemir" din Constanta din cauza incendiului izbucnit in vestiarul personalului nedidactic din cadrul institutiei de invatamant. Focul nu a afectat salile de clasa, arhiva sau alte spatii destinate depozitarii documentelor scolare, a precizat sursa citata.

"Consiliul de Administratie al unitatii de invatamant, intrunit de urgenta duminica, 24 septembrie, a analizat situatia existenta si a hotarat intreruperea cursurilor in data de 25 septembrie, pentru efectuarea igienizarii scolii. Suspendarea cursurilor este urmata de masuri privind parcurgerea integrala a programei scolare pana la sfarsitul semestrului stabilite de consiliul de administratie al unitatii de invatamant si comunicate Inspectoratului Scolar Judetean Constanta", se arata in comunicatul ISJ Constanta.

Pompierii au fost solicitati sa intervina sambata seara la un incendiu izbucnit la scoala gimnaziala numarul 38 din cartierul Tomis Nord din municipiul Constanta, la fata locului ajungand doua autospeciale. Pompierii au reusit sa stinga focul in aproximativ 10 de minute. In urma incendiului au fost distruse patru usi din lemn si un fiset metalic, iar holul unitatii de invatamant a fost inundat de fum, tencuiala interioara si cea exterioara degradandu-se din cauza fumului dens. Deocamdata, cauza izbucnirii incendiului nu este cunoscuta, aceasta urmand sa fie stabilita de catre pompieri.