Centrul Capitalei era aproape gol miercuri seara, in jurul orei 19:30, bucurestenii preferand sa se puna la adapost dupa intrarea in vigoare a unui cod galben de furtuni.

Primarul general Capitalei, Gabriela Firea, a declarat miercuri ca intervalul critic in Bucuresti va fi intre 19.00-20.00 si vor fi cateva cartiere ceva mai afectate: Baneasa, Colentina, Andronache, Drumul Taberei, Lacul Tei, Militari, Salaj, Rahova, Ferentari, 13 Septembrie.

Conform ANM, in Bucuresti, in jurul pranzului vor incepe modificari ale vremii, iar dupa ora 18:00 vantul se va intensifica treptat, intervalul critic fiind intre orele 20:00 si 3:00, cand vantul poate lua aspect de vijelie, cu viteze intre 55 si 65 de kilometri pe ora.

Precipitatiile vor fi de 25 de litri/pe metru patrat, putand sa ajunga in unele cartiere si la 35 l/mp, cantitati ce vor fi inregistrate pe o durata scurta de cel mult doua ore.

Vantul va mai avea intensificari pe parcursul zilei de joi, dar rafalele vor ajunge pana la cele mult 40 - 50 de km/ora.