Deputatul Raluca Turcan a scris luni peFacebookca ministrul Educatiei, Liviu Pop, va trebui sa isi dea astazi demisia, pentru ca, de cand a ajuns in functie, problemele se tin lant si nu a reusit sa explice de ce elevii de clasa a V-a nu au nici in acest an manuale pe banci, de ce a blocat auxiliarele fara sa puna nimic in loc, de ce a amplificat politizarea in institutiile de invatamant si de ce nu s-au ameliorat problemele cu autorizatiile ISU.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit prim-vicepresedintelui PNL Raluca Turcan subliniaza ca problemele in invatamant sunt cronice, dar anul acesta, cu actualul ministru al educatiei, se amplifica.

"Ministrul POP trebuie sa raspunda in fata senatorilor cum este posibil ca probleme grave din educatie sa nu fie rezolvate si sa se accentueze an de an.

Partidul National Liberal sustine motiunea simpla pe educatie prin care cere demisia ministrului educatiei. Astazi, Liviu Pop va trebuie sa-si dea demisia. De cand a ajuns la Ministerul Educatiei problemele se tin lant si nu a reusit sa explice de ce elevii de clasa a V-a nu au nici in acest an manuale pe banci, de ce a blocat auxiliarele fara sa puna nimic in loc, de ce a amplificat politizarea in institutiile de invatamant, de ce nu s-au ameliorat problemele cu autorizatiile ISU? Daca va refuza sa-si de demisia, acesta poate fi fortat prin votul colegilor de la toate partidele", a scris Turcan pe Facebook.

PNL a depus o motiune simpla, semnata de 37 de senatori liberali si ai USR, prin care se cere demisia ministrului Educatiei, Liviu Pop. Aceasta va fi dezbatuta azi in Parlament.Ca urmare, Turcan scrie ca "daca la vot ni se vor alatura si parlamentari din arcul guvernamental Romania va mai avea o sansa sa poata oferi tinerei generatii o educatie de calitate. Altfel, senatorii PSD-ALDE vor demonstra ca disciplina de partid este mai importanta decat propria constiinta si interesul Romaniei".