Fosta sotie a lui Petre Roman, Mioara Roman, a fost jefuita sambata in propria casa, de trei barbati care s-au oferit sa repare un burlan de scurgere, initial cerand 50 de lei in schimbul lucrarii, apoi o suma mult mai mare, iar in timpul negocierilor au sustras bunuri din locuinta, informeaza News.ro.

Mioara RomanFoto: Captura Antena 1

"Mama a scapat vie si nevatamata (a trait totusi o trauma psihica greu de uitat), dar i-au luat tot ce au putut gasi prin casa. Iar ea a asistat neputincioasa la un jaf in propria ei casa cu ea de fata!", a scris pe Facebook fiica Mioarei Roman, Oana Roman.

Ulterior, ea a oferit mai multe detalii legate de incident.

"Este in stare de soc completa, are 77 de ani, are probleme de sanatate. Nu stiu cum a facut fata. Eu nu stiu cum as fi reactionat. Eu am sunat-o pe la 12.30, aveam un eveniment la un restaurant si i-am spus ca o sa se duca Marius pe la ea. Ea spus ca a venit niste domni de la RAPPS, ca sa schimbe un burlan. Apoi mi-am dat seama ca e sambata. Nu am stiut nimic, am sunat la Marius, el nu mi-a spus nimic. Pe la 4 a venit Marius si Isabela, care mi-a spus de nenea politistul. Atunci am aflat. (...) I-au cautat prin casa, i-au cerut bijuterii, i-au luat banii de pensie, dupa care s-au asezat la masa si au inceput sa bea si sa manance. Reactia ei a fost sa nu aiba nicio reactie. Asta a salvat-o. I-au luat si adidasii", a declarat Oana Roman la Antena 3.

Fara a da nume, Politia Capitalei a anuntat duminica faptul ca in urma cu o zi "Sectia 1 Politie a fost sesizata de catre o femeie, ca trei barbati necunoscuti au abordat-o spunandu-i ca au observat ca un burlan de scurgere este stricat si s-au oferit sa i-l repare contra unei sume de 50 de lei".

"Ulterior, dupa ce au fixat acel burlan, au cerut alta suma, cu mult mai mare. Persoana nu a fost de acord si au urmat anumite negocieri. Persoanele au parasit locuinta dupa ce au primit o suma de bani, dar au sustras si cateva bunuri", spun politistii.

Ei relateaza ca a fost facuta cercetarea la fata locului si a fost audiata persoana vatamata.

"In prezent sectia de politie efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de furt, pentru identificarea barbatilor si recuperarea prejudiciului", precizeaza Politia Capitalei.