O nava cu aproximativ 100 de migranti la bord a fost interceptata sambata dimineata de catre autoritatile romane, in zona Vama Veche - 2 Mai, relateaza News.ro.

Potrivit reprezentantilor Garzii de Coasta, nava cu migranti a fost interceptata de o ambarcatiune a Politiei de Frontiera in zona Vama Veche - 2 Mai si a fost dusa in Portul Mangalia pentru verificari.

97 de persoane, printre care şi 36 de copii, se aflau pe nava. Acestea au declarat ca sunt cetateni din Iran si Irak.

Pompierii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Constanta au instalat in Portul Mangalia doua corturi de prim-ajutor, unde migrantii sunt consultati de catre cadre medicale, apoi vor avea loc procedurile de identificare. Ulterior, ei vor fi dusi la Inspectoratul General pentru Imigrari.

Conform reprezentantilor Politiei de Frontiera, o a doua nava cu migranti a fost interceptata pe Marea Neagra, in noaptea de vineri spre sambata. Politistii romani de frontiera au apelat la sprijinul autoritatilor de frontiera din Turcia, iar acestea au trimis doua ambarcatiuni care i-au preluat pe refugiati. Pe aceasta nava se aflau 120 de persoane.

Si in urma cu o saptamana, un pescador pe care se aflau 87 de persoane, intre care 23 de copii, a fost interceptat de politistii de frontiera in apropierea tarmului romanesc al Marii Negre. Nava nu a raspuns avertismentelor oamenilor legii pentru a fi facute verificari si s-a oprit in apropierea Portului Midia.

Politia de Frontiera Romana a anuntat in aceasta saptamana mai multe masuri de intarire a dispozitivului de supraveghere a frontierei de stat, pentru impiedicarea migratiei ilegale, intre care folosirea la capacitate maxima a aparaturii de observare pe timp de zi si de noapte, suplimentarea mijloacelor tehnice de supraveghere si suplimentarea personalului. In primele sapte luni ale acestui an, politistii de frontiera au depistat aproximativ 2.800 cetateni straini, organizati in peste 400 de grupuri de migranti, care au incercat sa treaca ilegal frontiera.