Ministerul Afacerilor Externe a confirmat miercuri, printr-un comunicat de presa, ca printre victimele accidentului de autocar din Bohmte-Leckermuhle, Republica Federala Germania, se afla si romani. MAE mai spune ca misiunea diplomatica a intreprins demersuri pe langa autoritatile locale, in vederea obtinerii unor informatii cu privire la identitatea victimelor si starea de sanatate a acestora.

"Misiunea diplomatica a intreprins, in regim de urgenta, demersuri pe langa autoritatile locale, in vederea obtinerii unor informatii cu privire la identitatea victimelor si starea de sanatate a acestora.

Potrivit informatiilor preliminare obtinute de catre misiunea diplomatica romana de la autoritatile locale germane, printre acestia se afla si cetateni romani", arata comunicatul.

Potrivit MAE, Ambasada Romaniei la Berlin gestioneaza cu prioritate cazul si pastreaza in permanenta legatura cu autoritatile locale, fiind pregatita sa acorde asistenta consulara, in functie de solicitari.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteste ca cetatenii romani afectati pot solicita asistenta consulara la numarul de telefon al Ambasadei Romaniei la Berlin + 49 30 21239555, +49 30 21239514, +49 30 21239516, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta sau la numarul de urgenta al misiunii diplomatice- +49 16 090884680.

44 de persoane au fost ranite dupa ce un autocar care transporta muncitori zilieri s-a rasturnat in Germania.Autoritatile sustin ca cele mai multe persoane din autocar erau romance.