Alte peste 300 cazuri noi de rujeola au fost inregistrate in ultima saptamana, numarul total al imbolnavirilor de la inceputul epidemiei, in luna septembrie a anului trecut, ajungand la 8.803, scrie News.ro. In aceasta perioada s-au inregistrat 32 de decese, iar in total sunt afectate de epidemie 41 de judete, a anuntat, vineri, Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Numarul total de cazuri confirmate cu rujeola in Romania raportate pana vineri este 8.803, din care 32 de decese - opt in Judetul Timis, sase in Judetul Arad, sapte in judetul Dolj, trei in judetul Caras-Severin si cate unul in judetele Bihor, Cluj, Calarasi, Satu Mare, Vaslui, Galati, Mures si Bucuresti.

Cu o singura exceptie, judetul Tulcea, boala a fost confirmata in toata tara. Trei judete, respectiv Timis, Caras-Severin si Arad, numarul cazurilor a trecut peste 1.000. In ultima saptamana, cele mai multe cazuri au fost confirmate in judetele: Satu Mare - 70, Brasov - 58, Dambovita - 22, Teleorman - 20, Vaslui - 19, Sibiu - 16, Arad - 12, Timis - 11.

Sigura metoda pentru prevenirea bolii este vaccinarea. Rujeola (pojarul) este o boala infectioasa care adesea duce la complicatii. Din patru persoane care fac rujeola una are nevoie de spitalizare. Pentru unul dintr-o mie de bolnavi de rujeola, boala este mortala.

Vaccinul impotriva rujeolei protejeaza copiii in fata acestei boli. In Romania, noua din zece parinti isi vaccineaza copiii.