Fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea este conferentiar universitar la Academia Nationala de Informatii "Mihai Viteazul" (ANIMV).

Florian ColdeaFoto: Agerpres

"Domnul Florian Coldea a castigat prin concurs, in mod transparent si in conformitate cu toate legile si regulamentele in vigoare, titlul didactic de conferentiar", a informat miercuri Biroul de presa al ANIMV, potrivit Agerpres. Reactia ANIMV a venit la o investigatie publicata de PressOne, care arata ca exista suspiciuni privitoare la modul in care Coldea si-a castigat titlul de conferentiar.

In ianuarie, Serviciul Roman de Informatii anunta ca directorul SRI, Eduard Hellvig, a solicitat presedintelui Klaus Iohannis trecerea in rezerva a generalului Florian Coldea, dupa ce acesta a cerut eliberarea din functie.

SRI preciza ca motivele pentru care Coldea a facut acest gest "tin de demnitatea si onoarea militara si de riscul afectarii grave a institutiei".

Ulterior, presedintele Iohannis a anuntat ca a semnat decretele privind eliberarea din functie a generalului Coldea si trecerea sa in rezerva.