Sotia sefului Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Vaslui, subofiter in cadrul institutiei, a fost singurul candidat respins la un concurs de trecere in corpul ofiterilor unitatii, dupa ce nu a reusit sa obtina nici macar nota 1.00 la proba sportiva de "viteza", transmite News.ro.

Concursul pentru ocuparea posturilor de executie vacante de ofiteri de catre maistrii si subfiterii din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Vaslui a fost picat de catre sotia inspectorului sef al insitutiei, Ghiorghe Blagoci, potrivit site-ului ISU Vaslui, in conditiile in care nu a reusit sa treaca testele fizice.

Plutonerul adjutant sef Mihaela Gabriela Blagoci nu a obtinut nici macar nota 1.00 la proba sportiva "viteza", ceea ce a determinat-o sa abandoneze ulterior sustinerea celorlalte doua teste de evaluare a performantelor fizice, respectiv "abdomene" si "rezistenta pe distanta de 800 de metri".

Astfel, pentru a fi notata cu 1.00, sotia sefului ISU trebuia sa scoata timpul de 12,9 secunde pe distanta de 50 de metri. Insa, cu 13,44 secunde, Mihaela Gabriela Blagoci nu s-a incadrat in grila prevazuta de concurs.

In aceste conditii, din cei 12 candidati prezenti la concursul pentru postul de "ofiter I - analiza, evaluare si coordonare interventie", sotia sefului ISU a fost singura respinsa, restul concurentilor obtinand, cu o singura exceptie, nota 10.

Daca ar fi trecut, totusi, de proba de "viteza", plutonerul adjutant sef Mihaela Gabriela Blagoci trebuia sa faca 11 abdomene pentru nota 10 si sa scoata macar 6 minute si 55 de secunde pentru a fi notata cu 5 la proba de "rezistenta".

Media finala pentru a fi declarat admis la evaluarea testelor performantelor fizice este minimum 6.00.