Spitalul Judetean de Urgenta Bacau a pus in functiune, joi, un aparat de radioterapie performant si a inceput tratamentul la o femeie cu o tumora cerebrala. Investitia s-a ridicat la sase milioane de euro, finantarea fiind asigurata de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale.

O femeie cu o tumora cerebrala a inceput, joi, tratamentul prin radioterapie la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau, la cateva luni de la finalizarea modernizarii, amenajarii si dotarii unitatii medicale cu aparatura de ultima generatie pentru tratamentul bolnavilor de cancer.

Valoarea investitiei se ridica la sase milioane de euro, finantarea fiind asigurata de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale.

"La cateva luni de la momentul preluarii investitiei de la constructor, a urmat o perioada in care unitatea noastra s-a preocupat de obtinerea autorizatiilor de functionare. De asemenea, s-a facut instruirea personalului laboratorului, dar, in egala masura, si pregatirea pacientilor pentru efectuarea acestui tip de tratament prin radioterapie", a declarat, joi, purtatorul de cuvant al SJU Bacau, Mirela Romanet.

Pentru perioada urmatoare, Compartimentul de Radioterapie al Spitalului Judetean Bacau a programat pentru tratament alti 11 pacienti, care in prealabil au fost consultati de catre medicii specialisti.