Un numar de 16 mii de elevi bucuresteni vor pleca, vara aceasta, la mare. Primaria Municipiului Bucuresti, prin PROEDUS, ii trimite pe litoralul romanesc si grecesc pe toti cei care s-au implicat in activitati scolare si extrascolare, pe parcursul anului 2016-2017, informeaza PMB.

Elevi din clase primare, gimnaziale, liceeni, dar si peste 2000 de profesori, se vor bucura de o saptamana gratuita in statiunile de la malul marii, Comorova, Neptun, Costinesti, Vama Veche, dar si in statiunea Paralia Katerini, din Grecia, se spune in comunicatul primariei.

Peste 2000 de elevi care s-au remarcat in activitatile si proiectele sportive organizate de PMB, prin PROEDUS, isi vor petrece vacanta de vara pe litoralul romanesc si cel grecesc. Tot atatia liceeni, inscrisi in programul 'Fii si tu voluntar PROEDUS!', se vor distra si ei la mare.

Primarul Municipiului Bucuresti, Gabriela Firea, a premiat, anul acesta, si 2.000 de profesori coordonatori ai elevilor olimpici, diriginti ai sefilor de promotie, antrenori ai sportivilor premiati si cadre didactice implicate in proiectele din cadrul Parteneriatului Civic pentru Educatie-CIVITAS. Si ei isi vor petrece o saptamana din vacanta la Vama Veche. Proiectele CIVITAS le-au oferit posibilitatea altor 2500 de elevi bucuresteni, care au optat sa se dedice activitatilor non-formale, sa plece la mare.

Elevii se vor bucura de activitati variate, de la workshop-uri de consiliere si orientare in cariera, competitii, cantonamente si activitati sportive, pana la evenimente multimedia, cultural artistice si recreative, potrivit PMB.

Scoli de vara gratuite pentru studenti

Primaria Municipiului Bucuresti prin Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucuresti (CTMB) organizeaza si pentru studenti Scoli de Vara tematice in perioada 19 iunie - 21 iulie 2017, pe litoralul romanesc, in statiunile Neptun, Eforie Nord, Eforie Sud, Venus, Olimp, Costinesti si Constanta.

Prima serie de participanti in cadrul scolilor de vara (19-25 iunie) este in statiunea Neptun, iar scoala de Vara tematica se va desfasura pe parcursul a 7 zile. Cazarea si cele 3 mese pe zi sunt gratuite, fiind asigurate de catre Primaria Generala a Municipiului Bucuresti prin Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucuresti (CTMB).

Activitatile de tipul atelierelor de educatie non-formala precum si competitiile sportive din cadrul Scolii de Vara se vor derula in zilele de marti, miercuri, joi si vineri, iar studentii se pot inscrie prin completarea formularului de inscriere disponibil online: