Alunecarea de teren aparuta in satul Izvoarele, din judetul Galati, a mai avansat, de luni si pana marti dimineata, cu 25 de centimetri, dar numai catre zona unei case, tarusii-martor amplasati initial pentru monitorizarea fenomenului fiind inlocuiti cu altii dupa ce au fost astupati de pamantul in miscare, scrie News.ro.

Primarul comunei Slobozia Conachi, de care apartine satul Izvoarele, a declarat ca de luni si pana marti dimineata alunecarea de teren aparuta in localitate a mai avansat cu 25 de centimetri, dar intr-o singura zona: "A mai avansat cu circa 25 de centimetri, insa doar pe o portiune, numai spre o casa care este si cea mai apropiata", a spus primarul Emil Dragomir.

El a precizat ca tarusii-martor amplasati initial pentru monitorizarea fenomenului, au fost inlocuiti luni cu altii dupa ce au fost astupati de pamantul in miscare.

Alunecarea de teren a aparut la sfarsitul saptamanii in satul galatean Izvoarele, cele mai apropiate case fiind la 50 de metri, iar daca situatia o va impune se ia in calcul evacuarea unui numar de 14 persoane, un fenomen similar avand in loc in luna martie. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Galati, Eugen Chirita, declara duminica faptul ca alunecarea se manifesta pe o deschidere de aproximativ 60 de metri si pe o lungime de o suta de metri.

Totodata, la nivelul Primariei comunei s-a instituit permanenta pentru monitorizare, iar in zona unde se manifesta alunecarea s-au pus benzi delimitatoare, precum si martori pentru monitorizare. El a precizat ca alunecarea de teren, aparuta in urma precipitatiilor din ultimele zile, se manifesta la o distanta de circa un kilometru fata de cea care s-a produs in luna martie, pe acelasi versant.

Primarul comunei Slobozia Conachi, Emil Dragomir, declara duminica, la randul sau, ca el crede ca alunecarea de teren ar putea avea drept cauza precipitatiile abundente din ultimele zile.

In luna martie in zona satului Izvoarele s-a manifestat o alta alunecare de teren cu o lungime de aproximativ 300 de metri si o latime de 250 de metri.

Autoritatile locale monitorizeaza in continuare evolutia fenomenului.