Proiectul Legii salarizarii unitare este discutat, marti, la Ministerul Muncii cu sindicalistii din sanatate si asistenta sociala, dupa ce luni au avut loc negocieri cu liderii sindicatelor din domeniul ordine si siguranta publica, informeaza News.ro.

La discutiile care au loc cu sindicalistii din sanatate si asistenta sociala participa ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, ministrul Consultarii Publice si Dialogului Social, Gabriel Petrea, si secretari de stat de la cele doua ministere.

Ministerul Muncii a inceput luni discutiile cu partenerii sociali pe proiectul Legii salarizarii unitare, primii care au fost la negocieri fiind sindicalistii din domeniul ordine si siguranta puiblica, care au vorbit despre salarizarea angajatilor din Ministerul Afacerilor Interne si a personalului civil din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala.

Negocierile au vizat atat proiecul noii Legii de salarizare unitara a personalului platit din fonduri publice, cat si modul de aplicare a HG 1/2017 privind salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata.

Presedintele Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarna, a declarat, dupa discutiile de la Ministerul Muncii, ca sindicalistii sunt de acord cu principiile proiectului Legii salarizarii unitare, dar trebuie gasite solutii la solicitarea lor de aplicare a sporurilor la nivelul salariului minim actual, de 1.450 de lei, si nu la cel de incadrare din 31 decembrie 2009.