Un barbat acuzat ca, anul trecut in luna mai, a ucis o vanzatoare de la un chiosc din Constanta cu mai multe lovituri de cutit, apoi a fugit, fiind prins la Sibiu, a fost condamnat definitiv la 26 de ani de inchisoare, scrie news.ro.

Curtea de Apel Constanta a dat, vineri, sentinta in dosarul in care Nicolae Filimon este acuzat ca in luna mai a anului trecut a ucis o vanzatoare de la un chiosc din Constanta, dupa care a fugit, fiind prins la Sibiu, el incercand sa iasa din tara.

Magistratii au respins ca nefondate apelurile depuse de partile civile din dosar - familia victimei - si au admis apelul facut de Nicolae Filimon. Astfel, Curtea de Apel Constanta a descontopit pedeapsa data de Tribunalul Constanta, respectiv 10 ani de inchisoare pentru talharie calificata si 25 de ani de detentie pentru omor calificat. Instanta a dispus condamnarea lui Nicolae Filimon la trei ani de inchisoare pentru tentativa la talharie calificata, apoi a aplicat pedeapsa cea mai grea, de 25 de ani de inchisoare pentru omor calificat, la care se adauga un spor de un an de inchisoare, reprezentand o treime din cealalta pedeapsa, in final barbatul urmand sa execute 26 de ani de inchisoare. Din pedeapsa urmeaza sa fie scazuta perioada retinerii si arestarii preventive a acestuia, din 29 mai 2016 si pana in prezent.

Decizia Curtii de Apel Constanta este definitiva.

In 5 ianuarie 2017, Tribunalul Constanta l-a condamnat pe Nicolae Filimon la 25 de ani pentru omor calificat si 10 ani pentru talharie calificata, iar in urma contopirii pedepselor a rezultat ca barbatul trebuie sa stea dupa gratii 28 de ani si patru luni.

Fapta pentru care a fost condamnat Nicolae Filimon a avut loc pe 27 mai in zona Delfinariul din Constanta. In acea seara, barbatul a luat un cutit din casa si a plecat spre locuinta surorii fostei sale prietene pentru a o speria pe aceasta, banuind ca femeia respectiva a intervenit in relatia lor si astfel s-au despartit. El a declarat anchetatorilor ca bause un litru de tuica inainte de a pleca de acasa.

Pe drum catre sora fostei sale prietene barbatul a spus ca a simtit nevoia sa fumeze. Pentru ca nu avea bani la el, a intrat in primul chiosc care i-a iesit in cale si a amenintat-o pe vanzatoare cu cutitul, spunandu-i sa-i dea un pachet de tigari si o va lasa in pace.

Vanzatoarea a inceput sa tipe, barbatul s-a enervat si a atacat-o cu cutitul, apoi a fugit fara a lua ceva din magazin. El a luat-o la fuga si a aruncat cutitul la un moment dat, dar a spus ca nu-si mai aminteste cu exactitate unde s-a intamplat acest lucru. El a mai povestit ca a mers acasa, s-a culcat, iar a doua zi si-a facut bagajul si a plecat cu intentia de a ajunge in Italia, unde se afla mama sa. El a spus ca nu a vrut sa ia o cursa direct catre Italia din Constanta de teama sa nu fie depistat de catre anchetatori, asa ca s-a urcat intr-un autocar cu care a mers pana la Bucuresti, de unde a luat trenul catre Sibiu, urmand ca de acolo sa plece cu un alt autocar catre Italia.

El a fost prins in gara din Sibiu. Nicolae Filimon a declarat dupa ce a fost prins ca avea intentia sa se predea, dar mai intai dorea sa-si vada mama si apoi revenea in tara.

Barbatul fusese dat in consemn la frontiera de catre politistii constanteni deoarece anchetatorii aveau informatii ca intentioneaza sa plece din tara. El a fost identificat pe baza declaratiilor martorilor, dar si a inregistrarilor unor camere de supraveghere din zona.

Femeia agresata a fost transportata la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta. Doua din cele zece lovituri de cutit i-au fost fatale, una fiind in clavicula dreapta, iar cealalta in plamanul stang, cauza decesului fiind o hemoragie puternica.

Adriana Farcas avea 33 de ani, era casatorita si avea doi copii. Ea era vanzatoare la un chiosc aflat pe bulevardul Mamaia, din municipiul Constanta, intr-o statie de autobuz, vizavi de Delfinariul din Constanta.

Nicolae Filimon are antecedente penale, primind in 2006 doua condamnari cu suspendare pentru furt.