Proiectul de modificare a Codului penal va fi pus luni in dezbatere publica, a anuntat luni dimineata ministrul Justitiei Florin Iordache. Intrebat cu ce modificari va veni proiectul si daca va contine prevederile din ordonanta de urgenta abrogata, Iordache a spus doar ca "va cuprinde toate dispozitiile si toate deciziile CCR pentru toate acele articole declarate neconstitutionale". Proiectul va sta in consultare publica timp de 30 de zile.

Florin IordacheFoto: gov.ro

Intrebat despre existenta unei posibile erori in ordonanta de abrogare, ce ar putea duce la declararea ei ca fiind neconstitutionala, Iordache a raspuns: "Nu comentez, in momentul in care a fost abrogata OUG, s-a revenit la OUG initiala. Acum in Codul Penal si Codul de Procedura Penala sunt foarte multe prevederi neconstitutionale. Nu am facut decat sa revenim la versiunea initiala".

Iordache a mai precizat ca proiectul de modificare a Codului Penal va fi publicat luni pe site-ul Ministerului Justitiei si va sta in dezbatere publica 30 de zile, timp in care "toti specialistii vor putea avea un punct de vedere".

Iordache a mai declarat luni dimineata, ca "in acelasi timp, vreau sa va spun ca mi-am asumat ca legea, asa cum am prezentat-o si cum va fi si astazi supusa in dezbatere publica, dorea sa respecte deciziile Curtii Constitutionale. Ati vazut ca prin faptul ca aceasta lege nu exista astazi sunt foarte multe prevederi neconstitutionale".

Intrebat despre avizele de care avea nevoie OUG 13/2017 pentru a putea fi aprobata de Guver, Iordache a raspuns "Da, avea toate avizele necesare. Ma refer la avizele ministerelor, acelea erau acolo".