Primaria Deva are in plan sa ridice, din nou, masinile parcate neregulamentar pe domeniul public, pentru recuperarea autovehiculelor soferii urmand sa achite o taxa de cel putin 250 de lei, se arata intr-un proiect de hotarare pus in dezbatere publica de Consiliul Local Deva si citat de Agerpres.

Sunt vizate masinile parcate neregulamentar, cele abandomnate si cele puse abuziv pe locurile rezervate celor cu handicap.

Conform proiectului de hotarare, politistii locali si cei de la Biroul Rutier al Politiei Deva vor stabili daca masinile sunt parcate ilegal si tot ei vor fi cei care dispun ridicarea acestor autovehicule.

Pentru a-si recupera masinile, proprietarii vor trebui sa achite o taxa de 100 de lei pentru ca autoturismele au fost ridicate din locul in care erau parcate ilegal, alti 100 de lei pentru transport si cate 50 de lei pentru fiecare zi in care autovehiculul a stat in parcarea pusa la dispozitie de Primaria Deva.

Nu pot fi ridicate masinile in care politistii observa ca se afla o persoana sau acele autovehicule la care proprietarul a ajuns inainte ca ele sa fie ridicate pe o platforma si este dispus sa plateasca taxele pentru deblocare si transport, adica 200 de lei.