Mercurul termometrelor a coborat in noaptea de joi spre vineri pana la minus 27 de grade Celsius, la Miercurea Ciuc, aceasta fiind cea mai scazuta temperatura inregistrata la nivel national, informeaza Agerpres.

IarnaFoto: USER UPLOADED

Potrivit datelor furnizate de meteorologul Cristian Grecu, de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu, la Miercurea Ciuc au fost minus 27 de grade Clesius, la Joseni s-au inregistrat minus 26 de grade Celsius, iar la Toplita termometrele au aratat minus 23 grade. Potrivit site-ului Administratiei Nationale de Meteorologie, acestea sunt cele mai scazute valori inregistrate la nivel national. Este pentru a doua zi consecutiv cand la Miercurea Ciuc se inregistreaza cele mai coborate temeperaturi din tara.

In Harghita, valori mai ridicate s-au inregistrat la statia de munte Bucin, unde au fost minus 16 grade Celsius si la Odorheiu Secuiesc, unde s-au consemnat minus 17 grade Celsius.

Datele statistice arata ca minima acestei zile, la Miercurea Ciuc, a fost in anul 2006, cand mercurul termometrelor a coborat pana la minus 33 de grade Celsius.

Minima absoluta a lunii ianuarie, in Harghita, a fost consemnata in anul 1985, tot la Miercurea Ciuc, cand s-au inregistrat minus 38,4 grade Celsius.

Prognozele arata ca masa de aer rece va persista, in noaptea de vineri spre sambata urmand sa se inregistreze valori scazute, dupa care se va incalzi treptat. Incalzirea va fi mai lenta in depresiuni, unde se va inregistra ceata si temperaturile vor fi in continuare scazute.