Un numar de 44 de persoane au ajuns la spital in urma unui incendiu izbucnit in noaptea de vineri spre sambata in clubul Bamboo din Capitala. Dintre acestea, cinci au ramas internate, una fiind in stare grava. Incendiul din clubul Bamboo, unde la momentul izbucnirii acestuia se aflau sute de persoane, a fost anuntat la ora 03.32, iar primele echipaje de interventie au ajuns la fata locului la ora 03.47. In total, peste 260 de pompieri au intervenit, timp de peste sase ore, pentru stingerea incendiului violent, care a cuprins o suprafata de aproximativ 3.000 patrati, distrugand clubul in totalitate.

44 de persoane au ajuns la spital in urma incendiului izbucnit in noaptea de vineri spre sambata in clubul Bamboo din Capitala. Dintre acestea, sambata dupa-amiaza, mai erau internate cinci persoane: patru la Spitalul Floreasca si o persoana la Spitalul de Urgenta Pantelimon.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov a informat ca, in urma apelului primit la dispeceratul ISU la ora 03.32, care anunta un incendiu la un club situat pe strada Tuzla din Capitala (in Sectorul 2), au fost alertate mai multe echipaje de pompieri si personal medical specializat care sa actioneze pentru salvarea persoanelor aflate in pericol si lichidarea incendiului.

Potrivit sursei citate, clubul Bamboo din Capitala a ars in totalitate, iar cladirea este prabusita in cea mai mare proportie. In momentul izbucnirii incendiului, in club erau sute de persoane.

HotNews.ro a transmis LIVE TEXT desfasurarea evenimentelor:

20.21 IGSU face apel sa nu fie emise supozitii si indicate vinovatii pana la finalizarea anchetelor

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta precizeaza, sambata seara, in contextul incendiului de la Clubul Bamboo, ca obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu certifica, la momentul obtinerii, indeplinirea unui nivel de siguranta, prin asigurarea unor conditii tehnice impuse prin reglementari, insa lipsa autorizatiei de securitate la incendiu nu poate fi asociata cu existenta elementelor de pericol, cat timp masurile de securitate la incendiu au fost implementate si, totodata, sunt respectate.

"Obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu nu elimina total posibilitatea initierii si propagarii unui incendiu. Un astfel de eveniment se poate initia din diverse cauze si in imprejurari care tin de particularitatile exploatarii unui spatiu sau a unei constructii. Astfel, in exploatarea constructiei din punct de vedere al apararii impotriva incendiilor, astfel de evenimente pot fi cauzate sau favorizate de situatii care tin de actiuni premeditate, de crearea unor stari de pericol de moment in exploatarea constructiilor, de neglijenta sau exploatarea necorespunzatoare a unor instalatii, de interventii neautorizate asupra unor elemente ale constructiilor sau asupra instalatiilor care le doteaza. Pe de alta parte, lipsa autorizatiei de securitate la incendiu nu poate fi asociata cu existenta elementelor de pericol, cat timp masurile de securitate la incendiu au fost implementate si, totodata, sunt respectate", se arata intr-un comunicat transmis de IGSU si citat de Agerpres.

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta face un apel de a nu fi emise supozitii si de a indica vinovatii pana cand anchetele initiate nu vor fi incheiate si nu vor ajunge la niste concluzii.

Precizarile IGSU vin "ca urmare a aparitiei in spatiul public, dupa evenimentul de la Clubul Bamboo, a unor articole cu referire la cadrul legal privind apararea impotriva incendiilor si obligatiile ce revin atat autoritatilor, cat si beneficiarilor/ investitorilor/ administratorilor unor cladiri sau altor factori implicati in asigurarea calitatii in constructii (proiectanti, executanti si responsabilii cu calitatea lucrarilor de constructii)", arata sursa citata.

19.47 Un numar de 20 de persoane au fost audiate la Politia Capitalei. Audierile vor fi reluate duminica

19.22 MAI: Fortele de ordine vor asigura paza in zona clubului Bamboo in perioada urmatoare. Cladirea va fi dezafectata total

18.25 MAI: Vor fi intensificate cotroalele la imobilele care desfasoara activitati cu public numeros si va fi verificata aplicarea legii in acest domeniu / Functionarea fara autorizatie de securitate la incendiu se face cu raspunderea exclusiva a beneficiarului

17.59 MAI: Peste 100 de apeluri la linia telefonica speciala pentru prietenii si rudele victimelor, 15 de la ambasade

17.39 Nicusor Dan: Politia Locala trebuia sa dispuna inchiderea pana la obtinerea autorizatiei de functionare

16.45 Primaria Sectorului 2: Club Bamboo, amendat de Politia Locala in iunie 2016

16:02 Surse: Cincisprezece persoane, printre care administratorul clubului si angajati, au fost audiate la Politia Capitalei

14.45 ISU: La fata locului se afla in continuare 6 autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta au precizat ca, in prezent, la aproape 12 ore de la incendiu, la Clubul Bamboo au ramas pentru supraveghere sase autospeciale de stingere, o masina de descarcerare si o ambulanta SMURD, scrie Agerpres.

IGSU preciza sambata, intr-un comunicat de presa, ca peste 260 de pompieri au intervenit pentru stingerea incendiului izbucnit la Clubul Bamboo din sectorul 2 al Capitalei. In urma apelului primit la dispeceratul ISU Bucuresti-Ilfov, la ora 03.32, care anunta un incendiu la un club situat pe strada Tuzla din Capitala, au fost alertate mai multe echipaje de pompieri si personal medical specializat care sa actioneze pentru salvarea persoanelor aflate in pericol si lichidarea incendiului.

In zona de manifestare a incendiului au fost mobilizate 29 de autospeciale de stingere, 4 autospeciale de interventie la inaltime, 28 echipaje SMURD de prim ajutor si terapie intensiva mobila, 26 ambulante ale Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, un punct de comanda mobil, 4 autospeciale pentru transport personal si victime multiple, un echipaj de scafandri cu barca, 2 spitale mobile, trei autospeciale de descarcerare, un echipaj CBRN, masina medicului de urgenta.

De asemenea, echipajele pompierilor salvatori au fost suplimentate cu personalul ISU Bucuresti-Ilfov aflat in turele libere.

14.22 Ambasada Israelului la Bucuresti: Aproximativ 15 cetateni israelieni au avut nevoie de ingrijiri medicale in urma incendiului din Bamboo

14:15 MS: Niciuna dintre persoanele care mai sunt internate nu prezinta arsuri

"Niciunul dintre pacienti nu prezinta arsuri, o singura pacienta care se afla internata la Spitalul Floreasca se afla intr-o situatie care necesita supraveghere speciala", se arata intr-un comunicat remis Agerpres de Ministerul Sanatatii.

14:11 MAI: 44 de persoane au ajuns la spital, doar 5 mai sunt internate

44 de persoane au fost transportate sau au ajuns pe cont propriu la spital, incepand cu ora 3:47, in urma incendiului care a avut loc in noaptea de vineri spre sambata in clubul Bamboo din Capitala, informeaza Ministerul Afacerilor Interne, potrivit Agerpres.

Cele mai multe persoane - 24 - au ajuns la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca, cate sase la Spitalul de Urgenta Elias si la Spitalul Clinic de Urgenta Universitar, cinci persoane la Spitalul Clinic de Urgenta Sf. Pantelimon, iar trei - la Spitalul Clinic de Urgenta Colentina.

Dintre acestea, conform sursei citate, la ora 13:00 mai erau internate cinci persoane: patru la Spitalul Floreasca si o persoana la Spitalul de Urgenta Pantelimon.

"Victimele transportate la unitatile medicale acuza in special intoxicari cu fum, hipotermii si contuzii".

13:40 In spitalele din Bucuresti se mai afla la ora actuala 5 dintre persoanele care erau in Bamboo in momentul incendiului, informeaza Digi24.

11:39ISU confirma: Clubul Bamboo nu avea autorizatie de securitate la incendiu, nu a fost solicitata. A fost amendat de mai multe ori

11:26 Avocatul Bamboo: Nu pot spune ca nu avea autorizatie. Multe documente erau in club, am cerut duplicate

10:38 Ministrul de Interne confirma ca s-au facut mai multe controale la clubul Bamboo. Ultimul, in noiembrie / Avea termen de obtinere a autorizatiei de functionare pana la 30 iunie 2017

10:26 Ministrul Sanatatii: In spitalele din Capitala au ajuns, in urma incendiului din Bamboo, 41 de persoane

10:25Administratorul clubului Bamboo, internat la Spitalul de Urgenta Floreasca

9:19 Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti: Urmarire penala pentru distrugere in cazul incendiului de la Bamboo

Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a dispus inceperea urmaririi penale in rem pentru distrugere in dosarul privind incendiul de la clubul Bamboo, a declarat, sambata, pentru Agerpres purtatorul de cuvant al institutiei Alexandru Georgescu.

"S-a constituit. L-am preluat la Parchetul Capitalei. Pentru distrugere, deocamdata, vedem in functie de ce va fi", a afirmat reprezentantul PTB, intrebat daca s-a constituit dosar si pentru ce fapta s-a inceput urmarirea penala in cazul incendiului de la clubul Bamboo.

El a precizat ca a fost trimisa la fata locului o echipa de anchetatori. "Doi procurori criminalisti. Acum ma duc si eu acolo. O sa mearga si seful de sectie si, ma rog, Politie ", a mentionat Georgescu.

9:11 Politia Capitalei: Cercetarile in cazul incendiului de la Bamboo, preluate de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si Serviciul Omoruri

Cercetarile in cazul incendiului de la clubul Bamboo au fost preluate de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si Serviciul Omoruri, cu sprijinul altor structuri din cadrul Politiei Capitalei, informeaza Biroul de presa al DGPMB.

8:32 Raed Arafat anunta ca incendiul de la Bamboo nu se mai desfasoara; 38 de persoane au ajuns la spital

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, a declarat sambata dimineata ca incendiul de la clubul Bamboo nu se mai desfasoara, dar ca mai exista cateva puncte care mocnesc, asupra carora pompierii intervin in continuare, informeaza Agerpres.

"La acest moment, echipele de pompieri se reduc de la 26 la 14 masini, care vor ramane si vor continua actiunea, aici, care s-ar putea sa dureze cateva ore, pana este totul evaluat. Incendiul nu se mai desfasoara. Mai sunt cateva puncte care mocnesc si pe care pompierii le sting", a afirmat seful DSU.

El a adaugat ca la locul incendiului vor ramane trei echipaje de prim ajutor si o masina de terapie intensiva, "mai mult in sprijinul pompierilor care se afla la interventie".

Potrivit secretarului de stat Raed Arafat, 38 de persoane au ajuns la spital in urma incendiului, 21 de victime au fost transportate la spital cu ambulantele, iar 17 au ajuns ulterior, cu masini particulare.

8:20 Bogdan Oprita, Spitalul Floreasca: La noi au ajuns 19 victime, 9 aduse de SMURD, 10 persoane care au venit pe cont propriu. In cazul victimei in stare grava, s-a renuntat la masurile de intubare insa starea se mentine severa.

8.00: Singura persoana care a fost intubata si era intr-o stare mai grava a inceput sa-si revina, spune Arafat. La fata locului au mai ramas doar trei echipaje SMURD care sa acorde primul ajutor.

7.15: Daniel Vasile (ISU): 40 de victime la spitale; o singura persoana grav ranita

"In acest moment sunt 20 de persoane transportate catre unitatile spitalicesti din Bucuresti, cu ambulante SMURD si cu ambulante de la Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov. La unitatile spitalicesti s-au mai prezentat cu mijloace proprii aproximativ 20 de persoane. Exista o singura persoana grav ranita, cu arsuri la nivelul cailor respiratorii, intubata, ventilata mecanic. Aceasta se afla la Spitalul Floreasca", a declarat Daniel Vasile, conform Agerpres.

6.56: Seful ISU a declarat la Digi 24 ca incendiul nu a fost inca lichidat, insa focul este sub control. Arafat a precizat ca nu poate spune daca mai exista victime la locul tragediei.

06.40: Arafat: Nu mai sunt persoane ranite la fata locului

"Nu mai sunt persoane ranite la fata locului. (...) Ultima a fost dusa acum in fata mea, a fost cu hipotermie si usoara intoxicatie de fum. (...) O singura persoana este grav intoxicata cu fum si monoxid de carbon", a spus seful DSU, la Digi 24.

06.30: 27 de persoane au fost spitalizate in urma incendiului, conform Digi 24. Daniel Vasile, purtator de cuvant al ISU Bucuresti, spune ca 20 de persoane sunt transportate catre unitati spitalicesti, dar in jur de 20 de persoane s-au prezentat la spital cu propriile mijloace. O singura persoana este grav ranita, a suferi arsuri pe caile respiratorii, este intubata, la Floreasca.

06.01: "Nu excludem sa fi ramas persoane in interior.", a declarat Daniel Vasile, purtator de cuvant ISU Bucuresti la Digi 24.

05.55: Un martor a declarat la Digi 24 ca in interiorul clubului se fuma.

5.50. Secretarul de stat in MAI, Raed Arafat, a declarat ca pana la acest moment nu are informatii de morti pana la acest moment in incendiul de la Clubul Bamboo. "Sunt echipe suficiente deplasate la fata locului. Inca focul nu este stins. Avem echipe de cautare-salvare pe apa pentru ca avem informatii ca unii s-ar fi aruncat in apa rece. Avem echipe de la pompieri care cauta acum", a spus seful DSU, , potrivit Agerpres.

05.46: Digi 24 anunta ca numarul ranitilor a ajuns la 22.

Cel putin 12 persoane au fost ranite intr-un incendiu care a distrus sambata dimineata in totalitate clubul Bamboo din Capitala, potrivit ISU Bucuresti. De asemenea, conform sursei citate, exista posibilitatea de existenta a altor persoane surprinse in interior. Interventia la fata locului este ingreunata de riscul iminent de prabusire in totalitate a cladirii, transmite Agerpres.

Potrivit informatiilor preliminare oferite de ISU Bucuresti, 10 victime au fost transportate la Spitalul de Urgenta Floreasca si alte doua la Spitalul "Sf. Ioan". ISU precizeaza ca victimele au fost expuse la fum si posibil stare de hipotermie.

Actiunile se concentreaza pentru limitarea propagarii incendiului catre vecinatati si localizare catre strada Tuzla, precizeaza autoritatile. La fata locului actioneaza, potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, peste 20 de autospeciale de stingere, 27 echipaje SMURD, 4 autospeciale pentru victime multiple, un Spital Mobil si Descarcerare Grea.

Clubul Bamboo din Capitala a ars in totalitate, iar cladirea este prabusita in cea mai mare proportie, anunta Biroul de presa al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov. In momentul izbucnirii incendiului in club erau sute de persoane.

Pompierii din turele libere au fost chemati la serviciu pentru a interveni.

Scafandrii au verificat zona adiacenta clubului, pe lac. Nu au fost gasite persoane.

sursa foto: ISU Bucuresti