Peste 100 de apeluri au fost inregistrate la linia telefonica speciala pusa la dispozitie de Ministerul Afacerilor Interne pentru prietenii si rudele victimelor din incendiul de la clubul Bamboo din Capitala, a declarat, sambata, purtatorul de cuvant al MAI, Monica Dajbog, potrivit News.ro.

Potrivit acesteia, din cele peste 100 de apeluri inregistrate, 15 au fost de la ambasade, 65 de apeluri au fost primite de la persoane care cereau informatii despre prieteni sau rude care s-au aflat in club in momentul izbucnirii incendiului, dar care nu puteau fi contactati, sapte dintre cei care au sunat au solicitat informatii cu privire la persoanele aflate la spital, iar trei persoane au dorit sa ofere informatii despre incendiu. De asemenea, 32 de persoane au solicitat informatii care nu aveau legatura cu incendiul.

Monica Dajbog a adaugat ca la 90% din apelurile care semnalau persoane care nu pot fi contactate s-au oferit informatiile necesare celor care le cereau.

La nivelul MAI a fost activata o linie telefonica - 021 206.40.50, unde rudele celor care s-au aflat in club pot suna pentru a obtine informatii despre persoanele transportate la spital.

In urma incendiului din Clubul Bamboo la spitalele din Capitala au ajuns 44 de persoane, dintre care sambata dupa-amiaza mai sunt internate cinci.

Incendiul din Clubul Bamboo a fost anuntat la dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta la ora 03.32, iar primele echipaje de interventie au ajuns la fata locului la ora 03.47, potrivit Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU).

La locul incendiului au fost mobilizate 29 de autospeciale de stingere a incendiilor, patru autospeciale de interventie la inaltime, 28 de echipaje SMURD de prim ajutor si terapie intensiva mobila, 26 de ambulante ale Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, un punct de comanda mobil, patru autospeciale pentru transport personal si victime multiple, un echipaj de scafandri cu barca, doua spitale mobile, trei autospeciale de descarcerare.

In total, peste 260 de pompieri au intervenit, timp de peste sase ore, pentru stingerea incendiului violent, care a cuprins o suprafata de aproximativ 3.000 patrati, distrugand clubul in totalitate.