Ambasadorul Donato Chiarini va fi inlocuit, incepind de vineri, la sefia Reprezentantei Comisiei Europene in Romania de Nicolae Idu. In 2008 isi va incheia misiunea si Echipa de Tranzitie Phare, condusa de italianul Giorgio Ficarelli.

Inlocuirea lui Donato Chiarini cu Nicolae Idu la conducerea Reprezentantei Comisiei Europene in Romania va fi anuntata, intr-o conferinta de presa, de comisarul european pentru Multilingvism, Leonard Orban.

Noul sef al Reprezentantei CE a detinut incepind din 2001 si pina in prezent functia de director general al Institutului European din Romania, implicat in organizarea de conferinte, dezbateri si elaborarea de strategii pe teme europene.

Reprezentantele sint purtatorii de cuvint ai Comisiei Europene in statele membre, furnizind informatii despre UE si explicind problematicile acesteia.

Numirea lui Idu in aceasta functie nu este insa singura schimbare din 2008. Astfel. Echipa de Tranzitie Phare, condusa de italianul Giorgio Ficarelli, isi va incheia misiunea in Romania la jumatatea anului. De asemenea, Didier Morice, care din 2001 este sef al Departamentului Administrativ in cadrul Delegatiei Comisiei Europene, isi va inchia contractul tot la jumatatea lui 2008.