Proiectul de lege care ar permite fumatul in spatii inchise special amenajate, precum si infiintarea asa-numitelor "cluburi pentru fumatori", adoptat tacit de Senat in noiembrie, a primit, miercuri, aviz negativ din partea Comisiei pentru Drepturile Omului din Camera Deputatilor, anunta News.ro. Comisia a acordat un vot negativ propunerii legislative pentru modificarea si completarea Legii 349/2002 pentru prevenirea si combaterea consumului de tutun, care ar permite fumatul in spatii inchise special amenajate.

Semn loc pentru fumatFoto: Hotnews

Propunerea legislative viza modificare articolului 3 al Legii 349/2002, astfel incat fumatul sa fie permis numai in camere special amenajate, cu respectarea conditiilor de a servi exclusiv fumatului si a activitatilor asociate fumatului, cum ar fi consumul de cafea, bauturi calde sau bauturi racoritoare.

Proiectul de lege a fost initiat de catre deputatul Daniel Fenechiu, fiind sustinut de alti 31 de parlamentari din partide diferite.

Proiectul a fost adoptat tacit de catre Senat in luna noiembrie, iar la Camera Deputatilor se asteapta raportul comisiei pentru sanatate si votul in plen.

Modificarile la Legea antifumat, care apareau intr-o propunere legislativa semnata de parlamentari de la toate partidele si prin care se infiinteaza cluburi de fumatori si se redefineste spatiul public inchis, astfel incat sa se elimine interzicerea fumatului la terase, a primit raport negativ in Senat, dar nu a mai ajuns la votul plenului.