​CIA a ajuns la concluzia ca Rusia a intervenit in alegeri pentru a-l ajuta pe Donald Trump sa castige Casa Alba, nu doar pentru a submina increderea in sistemul electoral din SUA, a spus vineri un inalt oficial american, potrivit Reuters.

Donald TrumpFoto: Agerpres/AP

Agentiile de informatii din SUA apreciaza ca, pe masura ce inainta campania electoral, oficiali guvernamentali rusi au dedicat o atentie tot mai mare sustinerii eforturilor lui Donald Trump de a castiga alegerile, a declarat Reuters vineri noapte un oficial american familiar cu concluziile la care s-a ajuns.

Declaratiile au fost facute cu conditia sa nu i se faca public numele.

De asemenea, citand oficiali SUA informati despre subiect, Washington Times a scris vineri ca agentiile de informatii au identificat persoane cu legaturi cu guvernul de la Moscova care au furnizat Wikileaks mii de emailuri furate de la Comitetul Democrat National si din alte parti, inclusiv de la seful campaniei prezidentiale a lui Hillary Clinton.

Echipa de tranzitie a lui Trump a respins acuzatiile intr-o scurta declaratie de presa: „Acestia sunt aceiasi oameni care aus spus ca Saddam Hussein a avut arme de distrugere in masa. Alegerile s-au terminat de mult cu una dintre cele mai mari victorii in Colegiul Electoral din istorie. Este timpul sa trecem peste asta si „Sa Facem America Mareata din Nou”.