La finalul oficial al traditionalului concert de Anul Nou de la Viena, dirijorul francez Georges Pretre a adus pe scena o minge de fotbal, cu care se va juca in aceasta vara, la Euro 2008, din Austria si Elvetia. Instrumentistii au cantat cu fularele suporterilor la git.

Concertul extraordinar de Anul Nou, sustinut in Sala de aur a Societatii Musikverein, de Orchestra Filarmonicii din Viena, sub bagheta dirijorului francez, Georges Pretre, a cuprins mai multe momente inedite legate de lumea sportului.

La finalul oficial al concerturlui, inaintea bisurilor, dirijorul a aparut pe scena cu mingea de fotbal cu care se va juca in aceasta vara, la Euro 2008, din Austria si Elevetia. Membrii celebrei orchestre au cintat cu fularele suporterilor la git, iar unul dintre violonisti a iesit in evidenta prin gesturile sale- a invirtit fularul chiar in timpul lucrarii muzicale, polca " Sport" - dar a fost imediat atentionat cu un cartonas galben, chiar de catre dirijor. La rindul sau insa, Pretre a vazut cartonasul rosu. Finalul polcii " Sport" a fost marcat de dirijorul francez cu un fluier de arbitru.

Acesta nu a fost insa singurul moment cu referiri la fotbal din cadrul concertului. Pentru a marca Euro 2008, organizatorii un inclus in program un balet inspirat din meciurile de fotbal. Un dar pentru Jocurile Olimpice de vara de la Beijing, a fost interpretarea " Galopului chinezesc".

Un alt sport prezent in Concertul extraordinar de Anul Nou a fost echitatia, un moment aparte fiind consacrat Scolii de echitatie din Spanie, veche de 400 de ani.

Sala de aur a Societatii Musikverein a fost decorata sarbatoreste, cu ghirlande de flori, iar orga a fost impodobita cu uriase ghirlande aduse cu avionul din San Remo.

Concertul, difuzat pentru a 50-a oara de televiziunea austriaca in intreaga lume, s-a incheiat dupa doua ore si jumatate cu trei bisuri, printre care, celebra " Frumoasa Dunare albastra" si Marsul lui Radetzky.