Patru romani vor petrece Revelionul in singurul hotel de gheata din Romania, ridicat la peste 2.000 de metri altitudine, la Balea Lac, in judetul Sibiu, informeaza Rador.

Cei patru turisti vor ciocni paharele de sampanie intr-o atmosfera de iarna adevarata, pentru ca la Balea termometrul va cobori mult sub 0 grade, iar zapada atinge un metru si jumatate.

Turistii au fost obligati, conform unor norme impuse de Protectia Consumatorului, sa declare pe propria raspundere ca nu sufera de anumite afectiuni, care s-ar putea agrava din cauza frigului.

Temperatura in camerele de gheata nu depaseste zero grade, iar pentru un somn bun sunt necesare, pe langa paturile din dotarea hotelului, echipament de iarna si saci de dormit.

Hotelul de gheata de la Balea Lac a fost inaugurat in urma cu 10 zile. Hotelul este situat la o altitudine de 2.000 de metri si poate fi vizitat, in timpul zilei, intre orele 9-17, seara functionand ca restaurant.

Turistii care doresc sa ramana peste noapte se pot caza in camerele de gheata, contra sumei de 89 de lei de persoana.

Hotelul de gheata a fost ridicat in cateva saptamani si are 10 camere, unde pot fi cazate 20 de persoane.

Hotelul de gheata de la Balea Lac este primul de acest fel din Europa de Est si a fost inspirat din proiecte similare realizate in tarile scandinave, Canada sau Japonia.