Ministerul Sanatatii a descoperit "nereguli grave" si "criterii subiective" la aprobarea si prioritizarea operatiilor de transplant: Pacientii de pe listele de asteptare nu beneficiaza de sanse egale

de Alina Neagu     HotNews.ro
Sâmbătă, 26 noiembrie 2016, 11:22 Actualitate | Esenţial


Vlad Voiculescu
Foto: gov.ro
Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a anuntat sambata, intr-o conferinta de presa, ca o ancheta a Corpului de control al ministerului a constatat ca exista "nereguli grave" si "criterii subective" in ceea ce priveste aprobarea si prioritizarea operatiilor de transplant in Romania. "Criterii si proceduri de alocare a organelor nu exista, iar legile, daca sunt, nu sunt respectate. Nu exista un regulament de alocare a organelor, ci doar o cutuma. Nu exista lista de asteptare corelate la nivel national pentru fiecare organ, iar pacientii de pe listele de asteptare nu beneficiaza intotdeauna de sanse egale", a afirmat ministrul Sanatatii.

"Pacientii de pe listele de asteptare pentru transplant nu beneficiaza intotdeauna de sanse egale. Este posibil ca un pacient sa fie in varful listei de asteptare, sa existe un organ compatibil pentru acest pacient dar totusi nu el sa fie cel care intra in sala de operatie",
a explicat ministrul Sanatatii.

Din acest motiv, el a cerut realizarea, in regim de urgenta, a unui regulament clar de alocare a organelor la nivel national.

Vlad Voiculescu a adaugat ca Ministerul a sesizat organele statutui in legatura cu neregulile constatate si ca "investigatiile in acest domeniu continua si vor contina, in ciuda oricaror calomnii", subliniind ca "vorbim de vietile unor oameni".

Ministrul Sanatatii a mai aratat ca nu exista proceduri clare de contactare a pacientilor potentiali beneficiari de transplant, in timp ce normele europene prevad ca un pacient aflat pe lista de asteptare pentru transplant este contactat, iar in cazul in care acesta nu raspunde, sunt contactate rudele sale sau persoane apropiate. Numai in cazul in care acestea nu raspund, se trece la urmatorul pacient aflat pe lista de asteptare, in tarile europene.

Potrivit ministrului Sanatatii, in anul 2014 au existat cazuri de pacienti inscrisi chiar in acel an pe lista de asteptare pentru transplant, care au avut prioritate in fata unor pacienti aflati pe lista inca din anul 2005.

"Corpul de control al Ministerului Sanatatii a descoperit, de asemenea, existenta unor fenomene care indica suspiciuni cu privire la corectitudinea alocarii organelor pentru transplant. Intr-unul dintre centrele de transplant din Romania, pentru o singura arie patologica, s-au efectuat, in anul 2014, 140 de transplanturi. 60% dintre pacientii care au beneficiat de aceste transplanturi au fost inscrisi pe lista de asteptare chiar in acelasi an desi erau pacienti pe listat de asteptare inca din anul 2005. Intr-un alt an, in anul 2015, de asemenea, intr-un centru si pe o singura arie patologica, 80% dintre beneficiarii de transplant au fost inscrisi in acelasi an 2015. 80%!",
afirma ministrul Sanatatii.

Vlad Voiculescu a cerut ca subiectul transplanturilor sa nu fie "transformat in cal de batalie electorala": "Este vorba despre vietile unor oameni", a subliniat ministrul Sanatatii.

"Cand viata ta depinde de un organ nu ar trebui sa conteze ca esti din Timisoara, Bucuresti, Cluj. Nu ar trebui sa conteze deloc daca esti pacientul unui centru de transplant condus de o anumita persoana si nu de alta. De asemenea, nu ar trebui sa conteze ca esti mai vedeta decat ceilalti pacienti de pe lista de asteptare"
, mai spune ministrul Sanatatii.

Despre transplantul pulmonar, Vlad Voiculescu spune ca este nevoie ca acest tip de transplant sa fie dezvoltat in Romania - oameni specializati si infrastructura - iar tara noastra nu poate asigura, in acest moment, nici macar ingrijirea post-transplant a celor care beneficiaza de acest tip de transplant in strainatate.

Vlad Voiculescu a mai anuntat ca Ministerul Sanatatii asteapta acordul primarului Capitalei, Gabriela Firea, pentru un control la Spitalul "Sfanta Maria" din Bucuresti.


Alte nereguli constatate de Corpul de Control al Ministerului Sanatatii in urma controlului la Agentia Nationala de Transplant:

Nu au fost realizate
demersuri pentru elaborarea unui Ordin pentru aprobarea protocoalelor privind standardele de calitate si securitate sanitara a donarii, procurarii, testarii, procesarii, conservarii, depozitarii si distribuirii organelor, tesuturilor si celulelor umane in scop terapeutic, arata raportul Corpului de Control al Ministerului Sanatatii, consultat de Hotnews.ro. Consiliul stiintific nu si-a indeplinit atributiile functionale de elaborare a acestor protocoale.

Consiliul stiintific al Agentiei Nationale de Transplant nu este functional, fiind format dintr-un numar mare de membri, iar o parte dintre acestia nu mai sunt in viata. De asemenea, Consiliul Stiintific nu s-a intalnit in sedinte lunare, in conformitate cu OMS 1 83/2005.

Nu au fost elaborate actele normative privind transpunerea directivelor europene in domeniul transplantului.

Raportul Corpului de control al Ministerului, consultat de Hotnews, arata ca nu au fost elaborate registrele nationale pentru fiecare tip de organ si nu a fost elaborat pana la data controlului un proiect de Ordin privind organizarea si functionarea registrelor nationale pentru celule si tesuturi destinate transplantului. Prin Ordinul nr. 47712009 privind Infiintarea Registrului National de Transplant, desemnarea persoanelor responsabile cu gestionarea datelor din Registrul National de Transplant din cadrul unitatilor sanitare acreditate pentru efectuarea de transplant de organe si stabilirea datelor necesare Inregistrarii unei persoane pentru atribuirea codului unic de Inregistrare la Agentia Nationala de Transplant, s-a reglementat inregistrarea activitatilor de prelevare/transplant de organe solide. Conform legii, "fiecare prelevare de organ, tesut sau celula de origine umana de la un donator decedat este anuntata imediat si Inregistrata In Registru/ national de transplant la Agentia Nationala de Transplant, conform procedurilor stabilite prin ordin al ministrului sanatatii. In cazul donatorilor vii, aceste date sunt raportate Agentiei Nationale de Transplantla fiecare 6 luni. Agentia Nationala de Transplant are ca atributie gestionarea registrelor nationale, prin care se asigura monitorizarea continua a activitatii de transplant, a activitatilor centrelor de prelevare si a centrelor de transplant, inclusiv numarul total al donatorilor vii si decedati, tipurile si numarul de organe prelevate si transplantate sau distruse, In conformitate cu dispozitiile nationale privind protectia datelor cu caracter personal si confidentialitatea datelor statistice.

Acreditarea unitatilor sanitare in domeniul transplantului nu a fost realizata corespunzator,
fiind acreditate de ANT unitati sanitare care nu indeplineau criteriile minime, concluzie la care s-a ajuns prin verificarea prin sondaj a dosarelor de acreditare a unitatilor sanitare, arata raportul Corpului de Control al Ministerului Sanatatii, consultat de Hotnews.ro.
Exemple:
 • Spitalul Judetean de Urgenta Braila a fost acreditat ca si centru de prelevare organe, desi unitatea nu detine, aparatura necesara declararii mortii cerebrale (lipsa EEG, analizator EAB), motiv pentru care la nivelul unitatii sanitare nu s-a desfasurat nicio activitate de prelevare de organe in scopul transplantului terapeutic de la acreditare si pana in prezent.
 • Spitalul judetean de Urgenta Alba Iulia a fost acreditat ca si centru de prelevare organe, desi unitatea nu detine, aparatura necesara declararii mortii cerebrale (lipsa EEG, analizator EAB).
 • Spitalul Judetean de U rgenta Ploiesti a fost acreditat ca si centru de prelevare organe, desi unitatea nu detine, aparatura necesara declararii mortii cerebrale (lipsa EEG, analizator EAB).

De asemenea, in urma analizarii rapoartelor de activitate a coordonatorilor de program ce deruleaza activitate in cadrul programului, au fost identificate probleme de natura dotarii si echiparii cu aparatura medicala necesara diagnosticarii mortii cerebrale si a mentinerii in conditii fiziologice a donatorilor cadavru.

Potrivit legii, coordonarea, supravegherea, aprobarea si implementarea oricaror dispozitii privind activitatea de transplant revin Agentiei Nationale de Transplant. "Din acest motiv, este de neinteles cum activitatea de coordonare la nivel national a ajuns la Serviciul de Ambulanta Bucuresti - Ilfov", se arata in raportul Corpului de control. "Delegarea scopului pentru care a fost infiintata Agentia Nationala de Transplant, la Serviciul de ambulanta Bucuresti - Ilfov s-a facut prin ordine de ministru, succesiv, cu incalcarea Legii 95/2006 si a Ordonantei Guvernului pentru infiintarea Agentiei Nationale de Transplant."

Agentia Nationala de Transplant nu a intocmit programul anual de achizitii publice corelat cu bugetul aprobat al institutiei pentru anul 2013. Corpul de Control a constatat ca Agentia Nationala de Transplant a incheiat, in anul 2013, doua contracte de achizitie publica fara a avea buget aprobat pentru derularea respectivelor contracte. Corpul de control a sesizat organele abilitate in legatura cu posibile fapte penale care au dus la prejudicierea bugetului de stat in acest caz,  arata raportul Corpului de Control al Ministerului Sanatatii, consultat de Hotnews.

In anul 2013, referatul pentru aprobarea achizitionarii unor servicii de consultanta pentru intocmirea unui studiu de fezabilitate in cadrul proiectului Sistemul Informatic pentru Gestiunea Programului National de Transplant a fost intocmit de Daniel Malaescu, angajat ANT cu jumatate de norma ca sofer si cu jumatate de norma la compartimentul de achizitii publice. Referatul a fost aprobat, in locul directorului executiv, de directorul adjunct Andrei Nica.

Agentia Nationala de Transplant are incheiat cu un PFA contract de prestari servicii contabilitate in conditiile in care are angajati in cadrul acestui compartiment. De asemenea, are incheiat un contract de prestari servicii intretinere instalatii aer conditionat pe timpul sezonului rece in conditiile in care acestea nu functioneaza.

Majoritatea contractelor incheiate de Agentia Nationala de Transplant nu sunt semnate de contabilul sef si nici nu au viza de legalitate. De asemenea, unele contracte nu au nici viza de control financiar preventiv.

Agentia Nationala de Transplant a detinut in lunile februarie (sfarsit luna) si martie doua contracte de asistenta juridica.

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

9301 vizualizari

 • +26 (30 voturi)    
  Mai crapa un buboi creat de unii "mari" medici? (Sâmbătă, 26 noiembrie 2016, 11:35)

  UnOarecare [utilizator]

  Gasca dinozaurilor din sistemul medical pune interesul personal deasupra sanatati cetatenilor.
  Si ei sunt un motiv pt care pleaca medici tineri si cei care raman sunt prost platiti.
  • +7 (11 voturi)    
   sistem nedrept, Arsinel a asteptat prea mult (Sâmbătă, 26 noiembrie 2016, 12:48)

   LiviusAcris1 [anonim] i-a raspuns lui UnOarecare

   sa dam prioritate comediantilor (actori si politicieni)
  • +7 (11 voturi)    
   Ce se mira atata ministrul asta !!!! (Sâmbătă, 26 noiembrie 2016, 13:22)

   cartofil [utilizator] i-a raspuns lui UnOarecare

   De mirare ar fi fost daca era altfel. Ramane de vazut daca va putea face ceva. Unde sunt bani este greu sa te bagi. Banii astia, obtinuti de la oamenii disperati sa mai sara cateva locuri pe lista, nu ajung numai la medici, ajung, cum se exprima Basescu, si la sistem (cota parte din orice afacere). Deci mai curand cred ca-si va rupe ministrul Voiculescu gatul, decat sa rupa el sira spinarii celor care traiesc din nenorocirile romanilor.
 • +23 (25 voturi)    
  Pai cum altfel?! (Sâmbătă, 26 noiembrie 2016, 11:43)

  Johanis [utilizator]

  Numai unul este Arsinel.
  Doar la el s-a putut face transplant de rinichi fara sa fi facut nici macar o ora de dializa.

  Tara nimanui!
  • -19 (21 voturi)    
   si in loc sa faca legea blocheaza transplanturile? (Sâmbătă, 26 noiembrie 2016, 12:52)

   Tovarasu' Spirala [utilizator] i-a raspuns lui Johanis

   si in loc sa faca legea care sa puna in ordine transplaturile de toate felurile blocheaza transplantul pulmonar?
   ce logica e asta?
   • +13 (13 voturi)    
    PSD are majoritatea in Parlament (Sâmbătă, 26 noiembrie 2016, 14:04)

    Boham [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasu' Spirala

    in Parlament se fac legile, nu la guvern !

    El nu a blocat transplanturile dar nici nu p[oate lasa sa se faca transplanturi daca corpul de control gaseste nereguli grave !
    • +2 (8 voturi)    
     Stim cum este PSD, (Sâmbătă, 26 noiembrie 2016, 15:15)

     valll [utilizator] i-a raspuns lui Boham

     stim cum sunt Ponta, Banicioiu, Firea si ceilalti, stim ca au abramburit toate domeniile, ca nu vor face legi decat daca le iese lor ceva. Stiind asta, te pui pe treaba, moartea nu asteapta. Rezolvi lucrurile mai intai, si vinovatiile le stabilesti pe parcurs. Treci peste nesimtirea parlamentului de a nu fi dat reguli exacte, peste nesimtirea clanurilor din sistemul medical si le desfiintezi cu ajutorul LEGII, nu prin acuze televizate sau prin masuri riscante, pe care ei le vor specula.
     • +10 (10 voturi)    
      Corect dar acest om e ministru de cateva luni (Sâmbătă, 26 noiembrie 2016, 17:06)

      Boham [utilizator] i-a raspuns lui valll

      trebuie avut in vedere si faptul ca acest guvern a venit doar in ianuarie 2016 iar controalele dureaza cateva luni.
      • +4 (4 voturi)    
       Ca sa nu mai spunem (Sâmbătă, 26 noiembrie 2016, 19:02)

       MasP [anonim] i-a raspuns lui Boham

       ce inseamna sa pui pe picioare un sistem de transplant pulmonar. Deci la noi nu s-a facut transplant pulmonar niciodata pana acum si ce sa vezi, e vina lui Vlad Voiculescu ca nu a dat drumul la centrul de transplant facut in 6 luni. Pai dati-i drumul si dati-le libertatea oamenilor sa aleaga intre chestia asta si un transplant la Viena. Sunt o gramada de specialisti care spun ca nu suntem pregatiti pentru asa ceva, ca e nevoie de multe alte investitii post-operatorii si operatia propriu-zisa e doar o parte din tot ce este necesar dar vin Firea si Dragnea sa spuna ca Voiculescu saboteaza sistemul de transplant pulmonar care n-a existat niciodata.
   • +15 (15 voturi)    
    Istetime intruchipata (Sâmbătă, 26 noiembrie 2016, 14:20)

    OvidiuTudor [anonim] i-a raspuns lui Tovarasu' Spirala

    Legea o face Parlamentul, nu ministrul.
    • +1 (5 voturi)    
     legea salarizarii unitare o face ministerul muncii (Sâmbătă, 26 noiembrie 2016, 20:00)

     Tovarasu' Spirala [utilizator] i-a raspuns lui OvidiuTudor

     si ministerele au drept de initiativa legislativa!
     si pe deasupra, putea dea ordin de ministru care sa reglementeze transplanturile, asa cum a dat ca sa le blocheze!
     hai pa ca vina 11
   • +1 (9 voturi)    
    Intrebarea asta mi-am pus-o si eu (Sâmbătă, 26 noiembrie 2016, 15:01)

    valll [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasu' Spirala

    Dupa cum declara, cele mai multe incalcari sunt din cauza inexistentei unor legi stricte, reguli, cumulate cu lipsa de moralitate a unor medici. Ele sunt foarte importante, dar se puteau intocmi de minister, urgent si fara prea multa vorbarie. Reguli precise, drepte si sanctiuni severe pentru incalcarea lor, nu politizare.
    Inafara cazurilor inadmisibile de la Braila, Ploiesti si Alba Iulia, nu a vorbit despre defectiuni in efectuarea propriuzisa a transplanturilor, despre priveste profesionalismul medicilor sau despre despre dotari. Nici daca au existat esecuri in numar mai mare decat e admisibil. Astea erau cu adevarat importante si ar fi motivat sistarea.
    Daca e vorba numai de lipsa regulilor si, in loc sa le indrepte din mers, blocheaza operatiile, este condamnabil!
   • +3 (3 voturi)    
    Uite care e logica (Sâmbătă, 26 noiembrie 2016, 18:57)

    MasP [anonim] i-a raspuns lui Tovarasu' Spirala

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21437232-romania-nu-este-inca-pregatita-pentru-efectuarea-transplanturi-pulmonare-specialisti.htm

    Ce e socant e ca in jocul asta propagandistic s-au implicat nu numai politicieni gen Firea si Dragnea, dar si medici gen directorul de la Sfanta Maria care merge pe principiul "operatia a reusit , pacientul a murit, noi sa ne luam banii". Incredibil cata mizerie umana e in tara asta.
  • +11 (11 voturi)    
   Procedura se numeste: care da mai mult ! (Sâmbătă, 26 noiembrie 2016, 13:24)

   Boham [utilizator] i-a raspuns lui Johanis

   in clinicile unde se face transplant exista cativa oameni care negociaza toate aceste lucruri si cine da mai mult are prioritate.

   nu exista proceduri pt ca medicii care fac aceste transplanturi nu au avut nevoie de ele, faceau ei singuri procedurile numarand fisicuri de euro
 • -11 (25 voturi)    
  Reamintire... (Sâmbătă, 26 noiembrie 2016, 12:05)

  taticutu [utilizator]

  Tanarul ministru descopera acum apa calda, sau se face ca a uitat... Nu cu mult timp in urma un pacient , nume mare, a calcat in picioare o lista de asteptare pentru un transplant, evident in numele celebritatii lui ; atunci Ministerul Sanatatii nu a mai facut nici un control, pentru ca ei au considerat ca problema e doar jurnalistica, iar unii sunt bineinteles , mai egali decat altii...
  Cum spunea o " celebritate ", traim in Romania si asta...
  • +14 (16 voturi)    
   Prostu (Sâmbătă, 26 noiembrie 2016, 13:23)

   OvidiuTudor [anonim] i-a raspuns lui taticutu

   Mi-aduc aminte. La vremea aceea erai cu pancarta in gat in fata Guvernului Tonta si il bagai in ma-sa pe Banicioiu. Nu ?

   Aaaa... ! Nu .... Bine, te confundasem.
  • +12 (12 voturi)    
   Da, numai ca atunci Ponta era prim ministru (Sâmbătă, 26 noiembrie 2016, 13:24)

   cartofil [utilizator] i-a raspuns lui taticutu

   Iar Voiculescu nu avea nici o legatura cu ministerul. Asa ca, schimba placa.....
  • +7 (9 voturi)    
   ihi (Sâmbătă, 26 noiembrie 2016, 13:25)

   muciflenduri [utilizator] i-a raspuns lui taticutu

   Uita si ca au murit oameni in 1989, probabil tot vina lui e.
  • -1 (5 voturi)    
   Corect... (Sâmbătă, 26 noiembrie 2016, 14:42)

   taticutu [utilizator] i-a raspuns lui taticutu

   Corecte comentariile... Insa am precizat ca " atunci " s-au intamplat lucrurile , deci pe vremea ministeriatului lui Ponta si Banicioiu ! Imi cer scuze, dar vad ca am fost cam confuz !
   • +2 (2 voturi)    
    mda (Sâmbătă, 26 noiembrie 2016, 15:20)

    OvidiuTudor [anonim] i-a raspuns lui taticutu

    Nicio problema. Dau eu o cafea neagra fara zahar :)
   • +2 (2 voturi)    
    Ai precizat ca ministrul (Sâmbătă, 26 noiembrie 2016, 18:26)

    tanar_pensionar [utilizator] i-a raspuns lui taticutu

    se face ca a uitat. Si ca "descopera acum apa calda". Cam greu sa zici ca ai fost confuz, te-ai exprimat clar.
 • +12 (18 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 26 noiembrie 2016, 12:12)

  [anonim]

  • +6 (6 voturi)    
   Daca tinerii nu voteaza (Sâmbătă, 26 noiembrie 2016, 16:41)

   fanegr1ja [utilizator] i-a raspuns lui

   Tinerii din tara si diaspora pot face diferenta. Doar asa.

   Din pacate nici eu nu sunt prea optimist. Daca prezenta medie la vot este tot de 40% atunci intradevar vine noaptea iar.

   La 60% prezenta la vot se schimba situatia si sunt sanse ca partida penalilor sa piarda.
 • +11 (11 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 26 noiembrie 2016, 12:20)

  [anonim]

 • +4 (6 voturi)    
  mda (Sâmbătă, 26 noiembrie 2016, 12:21)

  adrian_rolland [utilizator]

  iar s-a descoperit roata... poate scrieti si cum nesimtitul de arsinel s-a bagat in fata la transplant... ca e mindria tarii..
  • +7 (7 voturi)    
   Cine la băgat în față? (Sâmbătă, 26 noiembrie 2016, 13:14)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui adrian_rolland

   Nu poți intra în față dacă nu ai un sprijin.Trebuie pedepsiți cei care crează condițiile trecerii peste rând.Sunt funcționari,inclusiv medici,care trag oblonul și stau la o bârfă până se face puțină coadă.Așa ne plângem că muncim mult.Chestie de educație!Românii trebuie să înțeleagă că avem dreptul să fim serviți fără să stăm la coadă.
 • +13 (17 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 26 noiembrie 2016, 12:27)

  [anonim]

 • +14 (20 voturi)    
  Ministru pe viata! (Sâmbătă, 26 noiembrie 2016, 12:28)

  Om bun [utilizator]

  Unicat printre toti ministrii Romaniei de pana acum. Daca ar fi dupa mine, l-as numi ministru al sanatatii pe viata.
 • +24 (28 voturi)    
  Să nu se respecte legea? La noi? N-are cum! (Sâmbătă, 26 noiembrie 2016, 12:35)

  Wasile [utilizator]

  Am avut două WTF-uri în ultimele zile:
  1. s-a "descoperit" o lege care-i interzice unui condamnat să fie membru al guvernului (băi frate, deci noi nici măcar legile țării nu le știm, trebuie "descoperite")
  2. voiculescu ăla rău (nu Vlad Voiculescu, ci dan "varan" voiculescu) a fost condamnat la 10 ani. Dacă are sub 10 ani, poate fi eliberat condiționat la împlinirea a 1/3 din pedeapsă. Dacă are peste, doar când ispăsește 1/2 din pedeapsă.
  Bun, care-i intepretarea când ai fix 10 ani - 1/3 sau 1/2? Cine este tâmpitul care a făcut legea cu intervale necontigue?

  Suficient cu offtopic (și nu prea): cum pisici nu există un regulament după care se fac transplanturile? Cine a fost plătit în ultimii 25 de ani în țara asta, cât nici măcar să nu avem documentat cum se salvează viața unui om?

  Ah, da, dacă nu este clar, atunci este interpretabil, și dacă este intepretabil, este șantajabil și șpăgabil, nu?

  Hai Vlad Voiculescu - ești de-al nostru, spune-ne măcar ce mizerii sunt pe acolo. Și apoi treci și pe la ministerul învățământului, și apoi și pe la cel al dezvoltării, și apoi peste tot - căci doar așa putem scutura puturoșenia și putoarea sistemului.
  • -17 (25 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 26 noiembrie 2016, 13:35)

   [anonim] i-a raspuns lui Wasile

   • +15 (15 voturi)    
    Lovecraft (Sâmbătă, 26 noiembrie 2016, 14:32)

    fanegr1ja [utilizator] i-a raspuns lui

    Ciolos nu are nevoie sa plateasca postaci atat timp cat sustine oameni ca Vlad Voiculescu.

    Ciolos nu are nevoie sa-si plateasca sustinerea asa cum au facut politicienii ultimilor 26 de ani.

    Nici Ciolos si nici Vlad nu au cum sa fie singuri atat timp cat actiunile lor ne ajuta sa gasim si sa curatam mizeria creata de interesele si lacomia micilor ceausesti ce ne-au distrus increderea in noi si ne-au golit tara de tineri.
   • +3 (7 voturi)    
    da, e postac, stiu eu (Sâmbătă, 26 noiembrie 2016, 15:30)

    T1beriu [utilizator] i-a raspuns lui

    Da, e postac, unul condus de mafia soroseana cu punct de intrunire aici: http://ithub.gov.ro/proiecte/
   • +1 (1 vot)    
    Tarif: gratis! (Sâmbătă, 26 noiembrie 2016, 23:46)

    Wasile [utilizator] i-a raspuns lui

    Veste proastă amice, voi vota gratis anu' ăsta, fără să cer nimic la schimb, nici pensii crescute, nici salarii mărite,nici ajutoare sociale.

    Sunt dintre proștii ăia care merg la muncă și speră să facă să fie mai bine pentru toți, nu doar pentru mine!
 • -5 (7 voturi)    
  Mda (Sâmbătă, 26 noiembrie 2016, 13:25)

  OvidiuTudor [anonim]

  ”Bun, care-i intepretarea când ai fix 10 ani - 1/3 sau 1/2? Cine este tâmpitul care a făcut legea cu intervale necontigue?”
  Ce e complicat ? 9 ani+365/366 zile este PANA in 10 ani si 10 ani este 10 ani (9 ani+365/366+1zi)
  • 0 (2 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 26 noiembrie 2016, 14:11)

   [anonim] i-a raspuns lui OvidiuTudor

   • -3 (5 voturi)    
    In cuvinte simple. (Sâmbătă, 26 noiembrie 2016, 14:45)

    OvidiuTudor [anonim] i-a raspuns lui

    Ma bucur ca la tine sunt din plin. Asta ne trebuie, persoane educate, elevate, pline de bun simț și cu cuvintele la ele. Constat însă că pricepi greu. Tareee greu. 
    • +2 (2 voturi)    
     Deci ne-ai dat clasa la toti (Sâmbătă, 26 noiembrie 2016, 18:36)

     tanar_pensionar [utilizator] i-a raspuns lui OvidiuTudor

     "10 ani este 10 ani ". :D
  • +1 (1 vot)    
   1/3 (Sâmbătă, 26 noiembrie 2016, 15:23)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui OvidiuTudor

   Te linistesti acum, ca ne-ai agitat pe toti !
 • +14 (14 voturi)    
  Informatiile ce ne-au fost prezentate in (Sâmbătă, 26 noiembrie 2016, 15:50)

  Susufler0 [utilizator]

  articolul de fata le aveau toate agentiile de presa romanesti si posturile tv de stiri inca de vineri.

  Inca de vineri se stia faptul ca Spitalul Sf. Maria nu e capabil sa urmareasca post operatoriu un pacient caruia i s-a transplantat un plaman, cu alte cuvinte ca unei astfel de operatii i se potriveste vorba "operatia a reusit dar pacientul a murit". Din pacate nu a existat in mass-media interesul de a discuta cu medici seriosi, nu cu veleitari precum managerul ultragiat de la spitalul mai sus pomenit care debita tampenii peste tampenii cum ca Ministrul se face vinovat de omor si alte asemenea. Daca ar fi existat un asemenea interes s-ar fi aflat ca in cazul transplanturilor de plamani infrastructura post operatorie e foarte sofisticata si scumpa iar urmarirea starii pacientului poate dura intreg restul vietii acestuia, deci si zeci de ani. S-ar fi aflat ca rata de reusita a unor astfel de transplanturi este inca mica iar rata deceselor postoperatorii, datorate respingerilor organului transplantat este inca foarte mare, chiar si in conditiile unor spitaleperfect utilate si STERILE, nu cum este spitalul romanesc !

  Managerul inconstient de la SF Maria voia reclama si mi-e teama ca medicul Zotta voia sa realizeze el premiera romaneasca si... ATAT ! Mai departe, Dumnezeu cu mila !

  PS. De fapt, in toata aceasta chestiune, singurului caruia ii PASA, este MINISTRUL VLAD VOICULESCU, adica tocmai cel in capul caruia jigodiile au turnat hardaie de laturi !

  PPS. HN, sincer, asteptam mai multa implicare de la voi !
 • +5 (5 voturi)    
  In alte tari listele de asteptare sunt (Sâmbătă, 26 noiembrie 2016, 17:42)

  xrogo [utilizator]

  cunoscute de catre cei trecuti pe lista in felul acesta pacientii pot urmari cum sunt alesi ei sau ceilalti si misculatiile se vad de la o posta,la noi cica sunt confidentiale,adica eu nu pot sti daca ordinea de prioritizare si nu pot vedea daca un pacient a fost chemat de n ori si eu niciodata!
  • +1 (3 voturi)    
   Alte tari nu au beneficiat de binefacerile PSD &CO (Sâmbătă, 26 noiembrie 2016, 18:48)

   ty [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   In alte tari nu s-ar fi asteptat ani de zile pentru a fi reformat un sistem neperformant.
 • +2 (2 voturi)    
  Vlad Voiculescu (Duminică, 27 noiembrie 2016, 21:34)

  csan [utilizator]

  Din pacate este singurul ministru al sanatatii pe care l-a avut Romania. Pacat ca se termina. Tara asta are 40% din populatie imbecilizata si de inbecili va fi condusa. Nu exista speranta. Am asteptat 26 de ani. Mergem din rau in mai rau. Oameni ca Vlad Voiculescu nu au ce cauta in aceasta tara. Du-te mai baiete si fa ceva pentru altii. Aici te vor musca si te vor tavali in noroi toti idiotii. Deja au inceput. Du-te si puneti ideile in aplicare acolo unde vor fi appreciate.
 • 0 (0 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 28 noiembrie 2016, 11:29)

  [anonim]Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by