Premierul Dacian Ciolos va avea vineri dimineata o intalnire cu victime ale tragediei de la Colectiv, dar si cu rude ale celor raniti in incendiul de anul trecut, au precizat surse oficiale pentru Agerpres. Potrivit surselor citate, la intalnire ar urma sa participe si ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu.

Guvernul a adoptat miercuri o ordonanta de urgenta prin care se prelungeste cu doi ani posibilitatea decontarii tratamentelor pentru victimele tragediei din clubul Colectiv care se trateaza in strainatate.

"Guvernul a adoptat astazi o ordonanta de urgenta care modifica OUG adoptata la inceputul acestui an referitoare la plata tratamentului pentru pacientii din Colectiv care au fost tratati in strainatate sau care urmeaza sa fie tratati in strainatate. Astfel, prelungim cu inca doi ani posibilitatea ministerului de a deconta aceste tratamente in strainatate pentru toti pacientii din Colectiv", a anuntat ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu.

El a adaugat ca suma alocata va fi inclusa in bugetul ministerului pe urmatorii doi ani. Potrivit lui Voiculescu, in acest an, bugetul destinat tratarii in strainatate a pacientilor de la Colectiv a fost "intr-o mica masura folosit".

Ministrul a explicat ca de vina au fost "greutatile birocratice, barierele birocratice", care au fost eliminate prin noua ordonanta de urgenta.

In urma incendiului din club Colectiv din 30 octombrie 2015 au murit 64 de persoane si aproximativ 200 au fost ranite.