Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a declarat joi ca, in cazul in care Dacian Ciolos va ramane premier dupa alegerile parlamentare si ii va propune sa continue ceea ce a inceput, "cu siguranta" va accepta, potrivit News.ro. "Daca premierul Ciolos va ramane dupa alegeri si imi va propune sa continui ce am inceput, cu siguranta voi accepta", a spus Vlad Voiculescu, raspunzand unei intrebari pe aceasta tema.

Vlad VoiculescuFoto: gov.ro

Premierul Dacian Ciolos a anuntat ca nu va candida la alegerile parlamentare, dar a precizat ca spera sa vada continuate "intr-un fel sau altul" proiectele pe care le-a inceput, fara a-si incalca promisiunea de a nu candida sau de nu se inscrie intr-un partid.

Pe 17 octombrie, premierul Dacian Ciolos a lansat Platforma Romania 100, care cuprinde principiile si proiectele pe care vrea sa le aplice in cazul in care va ramane prim-ministru.

Platforma "Romania 100" contine un portofoliu de 21 de proiecte nationale pe care acesta vrea sa le deruleze, in cazul in care va gasi sustinere politica necesara dupa alegerile din decembrie, printre ele aflandu-se reforma administratiei publice, contruirea gazoductului Bulgaria-Romania-Ungaria-Austria si elaborarea unui cadru financiar multianual, care sa permita derularea unor investitii publice pe termen lung.

PNL si USR au anuntat ca il sustin pe Dacian Ciolos pentru un nou mandat de premier, daca cele doua partide vor putea forma o majoritate parlamentara dupa alegeri.