Conducerea Spitalului Judetean din Galati cauta solutii pentru transferul la o unitate medicala din Bucuresti a unuia dintre cei doi barbati internati cu arsuri dupa ce ar fi fost stropiti cu benzina si apoi incendiati, dar deocamdata nu s-a gasit niciun loc liber in spitalele din Capitala.

Managerul Spitalului Judetean din Galati, dr. Mihaela Debita, a declarat, luni, ca se fac eforturi pentru transferul barbatului care a fost internat, vineri, cu arsuri grave pe circa 65% din suprafata corpului la unul dintre spitalele din Bucuresti cu sectie de arsi si terapie intensiva, transmite News.ro.

Debita a spus ca se tine permanent legatura cu Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta, dar pana acum nu s-a gasit niciun loc pentru barbatul respectiv.

"Am vorbit cu COSU in fiecare zi; ne au in atentie. Doamna doctor care e seful sectiei s-a ocupat din momentul venirii bolnavului si noi aplicam protocoalele, dar cu eforturi foarte mari si cu personalul putin pe care il avem de ingrijire si cu conditiile pe care le avem. S-a vorbit, si eu am vorbit la COSU, se stie situatia. In momentul in care vor avea loc ne anunta imediat. Dar nu au locuri, am vorbit si acum doua ore. Cauta, intreaba, cum au un loc il vor primi. Pana atunci facem tot ce e omeneste posibil sa avem grija lui si sa i se aplice tratamentele conform protocoalelor in vigoare. La Bucuresti, este personal mai mult, au mai multe mijloace decat noi, in rest facem si noi cat putem. Celalalt e mai bine, are arsuri mai putine", a spus Mihaela Debita.

Un echipaj al Serviciului Judetean de Ambulanta Galati a intervenit, vineri, intr-un cartier din municipiul Galati, pentru a acorda primul ajutor in cazul celor doi barbati, in varsta de 49, respectiv 59 de ani, oameni ai strazii, care au suferit arsuri grave, dupa ce ar fi fost incendiati. Ulterior, barbatii au fost transportati la spital. Unul dintre acestia, care a suferit arsuri pe 65% din suprafata corpului, este continuare in stare grava la sectia de terapie intensiva, iar celalalt, cu arsuri pe 21% din suprafata corpului, este stabil, potrivit medicilor.

Parchetul de pe langa Tribunalul Galati a deschis un dosar penal pentru tentativa de omor prin incendiere in cazul celor doi oameni ai strazii care au ajuns vineri la spital cu rani grave dupa ce o persoana necunoscuta i-ar fi stropit cu benzina si apoi le-ar fi dat foc, fara ca anchetatorii sa aiba deocamdata vreun suspect.

Purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Galati, Liliana Istrate, a declarat, luni, ca in cazul celor doi oameni ai strazii a fost deschis un dosar penal pentru tentativa de omor prin incendiere, iar procurorul de caz urmeaza sa stabileasca mijloacele de proba ce se vor administra in continuarea urmarii penale.

Pe de alta parte, anchetatorii incearca sa identifice persoana care i-ar fi incendiat pe cei doi barbati, fara sa aiba deocamdata vreun suspect.

Oamenii din cartier spun ca o persoana necunoscuta, deranjata de prezenta celor doi in zona, i-ar fi stropit cu benzina in timp ce dormeau si apoi le-a dat foc, flacarile fiind lichidate cu stingatoarele de la masini de catre cei care i-au auzit pe cei doi in timp ce strigau dupa ajutor.