Reprezentantii Siveco Romania sustin, in legatura cu sesizarea facuta la DNA de Ministerul Fondurilor Europene cu privire la nereguli in doua proiecte de e-guvernare furnizate CJ Suceava de catre firmele Expert One Research si Siveco Romania, ca este regretabil "modul' in care ministerul lanseaza acuzatii 'deosebit de grave, nemeritate", la adresa companiei, spunand ca "documentul publicat nu se refera la nicio suspiciune de frauda care ar putea fi atribuita Siveco", transmite News.ro.

MFE a trimis Directiei Nationale Anticoruptie un raportprivind suspiciuni de fraude intr-un proiect european derulat de Consiliul Judetean Suceava, in care au fost achizitionate solutii IT de la firma Expert One Research SRL, despre care presa a relatat ca ar fi avut legaturi cu deputatul Sebastian Ghita, precum si de la compania Siveco, in valoare de peste 7 milioane de lei.

"Regretam modul in care Ministerul Fondurilor Europene lanseaza acuzatii deosebit de grave, nemeritate, la adresa firmei noastre. Atragem atentia ca, in realitate, documentul publicat nu se refera la nicio suspiciune de frauda care ar putea fi atribuita Siveco si nici la vreo pretinsa favorizare a Siveco. Mai mult, companiei nu i-a fost adus la cunostinta raportul invocat in presa", se arata in comunicatul transmis sambata de catre reprezentantii Siveco.

Sursa citata precizeaza ca a cerut Ministerului Fondurilor Europene (MFE) raportul Corpului de Control pentru a putea exprima un punct de vedere "in deplina cunostinta de cauza".

Reprezentantii Siveco mai sustin ca in raport sunt grupate, "in mod tendentions", doua proiecte distincte, derulate de doua companii - Siveco Romania si Expert One Research - ceea ce, in opinia lor, lasa sa se inteleaga ca intre cele doua exista o legatura.

"Observam (...) ca rezumatul publicat grupeaza in mod tendentios doua proiecte distincte, dand impresia ca neregulile enumerate se aplica si proiectului Suceava I, derulat de Siveco Romania in calitate de furnizor. Facem precizarea ca intre societatea noastra si Expert One Research nu a existat nicio asociere pentru implementarea vreunui proiect la CJ Suceava, ᅡasociereaᅡ celor doua companii si proiecte distincte fiind una intentionat efectuata de catre MFE exclusiv pentru mass-media", mai sustine Siveco.

Reprezentanti companiei spun ca documentul aparut in presa ar contine si informatii false legate de sistemele informatice implementate de catre Siveco in Suceava.

"Documentul contine nu doar afirmatii tendentioase, ci si false. De exemplu, in pofida afirmatiei ca la Bogdanesti 'nu se utilizeaza sistemul informatic achizitionat', in realitate la Primaria Bogdanesti componenta Registru Agricol se foloseste in mod curent si are datele completate la zi. Chiar mai grava este afirmatia repetata ca firma noastra nu ar fi indeplinit cerintele din Caietul de sarcini sau ca 'solutia informatica implementata [este] nefunctionala in parametrii prevazuti in contract'. Nu numai ca am respectat toate prevederile contractuale, dar firma noastra a facut eforturi mai presus de obligatiile contractuale tocmai pentru a asigura eficienta achizitiei", potrivit documentului citat.

Reprezentantii companiei au mai precizat ca Siveco Romania a castigat proiectul Suceava I "cu un pret extrem de competitiv", valoarea contractului fiind de 3.008.612 lei plus TVA.