Realizatorii de televiziune Andreea Marin si Virgil Iantu, insotiti de un grup de copii, au venit, marti, la Camera Deputatilor pentru a sustine proiectul de lege care prevede ca ziua de 1 iunie - Ziua copilului - sa fie declarata nelucratoare. Deputatii au adoptat, luni, pe articole, proiectul de lege pentru modificarea Codului muncii, si urma ca marti sa se desfasoare votul final la acest proiect de lege, dar plenul nu a avut cvorum.

Campanie de sustinere "1 iunie-zi libera"Foto: Itsy Bitsy

Propunerea legislativa este sustinuta de campania derulata de grupul de initiativa format din Itsy Bitsy FM si Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, liderii de opinie - Andreea Marin, Virgil Iantu si Tily Niculae, parlamentari, specialisti psihologi, asociatii de parinti.

Campania urmareste sa imbunatateasca relatia dintre copiii si parintii din Romania, determinandu-i pe cei din urma sa petreaca timp de calitate impreuna cu cei mici.

Andreea Marin, Tily Niculae, Virgil Iantu si un grup de copii au mers marti in Parlament, unde i-au incurajat pe politicienilor sa sustina modificarea legislativa.

Camera Deputatilor a dezbatut deja propunerea legislativa care modifica articolul 139 din Legea nr. 53 / 2003 - Codul Muncii, ce vizeaza declararea zilei de 1 Iunie, Ziua Copilului, zi libera la nivel national. Urmeaza votul in plenul Camerei Deputatilor pentru ca ziua de 1 Iunie sa fie a copiilor si parintilor din intreaga Romanie, care vor sarbatori impreuna cea mai importanta zi din an pentru familie.

Proiectul de lege, initiat de senatoarea Rozalia Biro si deputata Claudia Boghicevici, semnat in calitate de co-initiatori de 84 de parlamentari din toate partidele, a avut parte de suportul activ al parlamentarilor Florin Iordache, Adrian Solomon, Eugen Nicolaescu, Ion Raducanu, Aurelia Cristea, Cristina Pocora, Cristina Nichita, Nicolae Popa, Gabriela Cretu, Mihaela Popa, Alina Gorghiu, Aurelia Cristea, Camelia Bogdanici.