Educatia este calea spre succes si nu coruptia, nepotismul, smecheria sau castigul facil, a declarat luni presedintele Klaus Iohannis, prezent la deschiderea noului an scolar la Liceul ''Mihai Eminescu''. potrivit Agerpres.

"De multi ani incoace pare ca educatia nu este neaparat calea spre succes in Romania sau ca, de fapt, alte lucruri conteaza mai mult, ca nu intotdeauna competenta si performanta duc la apreciere, promovare si prosperitate. Mesajul pe care vreau sa vi-l dau astazi celor prezenti, dar si tuturor celor care ne asculta si celor care incep scoala este acesta: educatia este calea spre succes si trebuie sa fie calea spre succes in Romania noastra, nu coruptia, nepotismul, smecheria sau castigul facil, ci educatia, munca, determinarea si onestitatea", a spus Iohannis.

El a adaugat ca si-a propus, ca presedinte, pentru Romania, o societate asezata pe valori, iar cu acest gand a lansat proiectul "Romania educata", care este despre o altfel de educatie, una adaptata nevoilor din societate.

" 'Romania educata' este despre valori si viziunea din care vor rezulta si solutii, tocmai de aceea am pornit dialogul pe acest proiect din societate, de la specialisti, de la profesori, de la parinti, oameni interesati, nu de la politicieni", a mentionat seful statului.