79,99% dintre absolventii de liceu inscrisi pentru proba obligatorie a profilului din cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului de Bacalaureat s-au prezentat la examenul de miercuri, informeaza Ministerul Educatiei in urma centraluzarii datelor. 19 candidati au fost eliminati din examen pentru tentativa de frauda.

Examen scolarFoto: Agerpres

Astfel, la proba de miercuri au participat 20.767 de candidati, dintr-un total de 25.963 de candidati inscrisi sa o sustina.

Nu s-au prezentat 5.177 de candidati. Alti 16.298 de candidati au cerut recunoasterea in sesiunea curenta a notelor obtinute la aceasta proba in sesiuni anterioare, conform reglementarilor in vigoare, precizeaza ministerul.

Potrivit MENCS, la proba scrisa la limba si literatura materna desfasurata marti au fost prezenti 546 de candidati (dintr-un total de 626 inscrisi), iar alti 1.583 si-au echivalat nota cu cea obtinuta la aceasta proba in sesiunile anterioare.

Ultima proba scrisa din cadrul sesiunii a doua a Bacalaureatului, cea la alegere a profilului si specializarii, va avea loc vineri.

Afisarea primelor rezultate (pana la ora 16:00) si depunerea contestatiilor (orele 16:00 - 20:00) sunt programate in data de 29 august. Rezultatele finale vor fi facute publice la centrele de examen si pe bacalaureat.edu.ro in data de 1 septembrie