Primarul municipiului Craiova, Lia Olguta Vasilescu, in cazul careia DNA a cerut masura controlului judiciar in dosarul in care a fost trimisa in judecata pentru infractiuni de coruptie, sustine ca era pregatita de "represalii", pentru ca a "indraznit" sa nu taca in apararea sa, adaugand: "Ne vedem marti, la Tribunal".

Lia Olguta VasilescuFoto: Agerpres

"Am fost informata de avocat ca DNA a cerut masura controlului judiciar fata de mine, cel mai probabil pentru ca am "indraznit" sa nu tac in apararea mea. Sa nu tac la zecile de informatii pe surse despre mine si dosarul meu si la iesirile publice ale denuntatorului meu. Cu alte cuvinte, mi se spune: "In apararea ta, ai dreptul sa taci!" Eram pregatiti de represalii. Si suntem pregatiti si de proces. Ne vedem marti, la Tribunal", a scris Lia Olguta Vasilescu pe contul sau de Facebook, potrivit News.ro.

Primarul Craiovei se afla in aceste zile in concediu de odihna.

DNA a solicitat, joi, Tribunalului Bucuresti luarea masurii preventive a controlului judiciar fata de Olguta Vasilescu, trimisa in judecata pentru infractiuni de coruptie. De asemenea, procurorii au solicitat stabilirea, de catre instanta, a unor masuri si obligatii prevazute de Codul procedura penala, intre care si aceea de a nu se apropia de persoane anume desemnate de organul judiciar si sa nu comunice cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale, a precizat DNA.

Cererea procurorilor a fost formulata pentru ca, dupa trimiterea sa in judecata, Lia Olguta Vasilescu a incercat sa il discrediteze pe martorul denuntator si a postat pe pagina ei de Facebook acte din dosarul de urmarire penala, apoi i-a invitat pe simpatizantii sai sa faca aprecieri asupra probelor, a notat DNA.

Potrivit informatiilor HotNews.ro, solicitarea procurorilor vine dupa ce, vineri, martorul atacat pe Facebook de Vasilescu a depus un denunt la DNA.

Luarea masurii controlului judiciar in cazul Olgutei Vasilescu s-ar impune ca o garantie a bunei desfasuari a procesului, arata DNA.

DNA a sesizat, de altfel, si Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) dupa ce primarul Craiovei a postat pe Facebook documente din dosarul in care a fost trimisa in judecata.

"Pe adresa presedintelui CSM a venit ieri (luni, n.r) o sesizare din partea DNA privind postarea mai multor documente din cadrul dosarului Olgutei Vasilescu pe pagina personala de Facebook. Sesizarea este in lucru, urmand ca in cel mai scurt timp sa se ia masurile legale", a declarat, pentru News.ro, Cristina Lita, purtator de cuvant al CSM.

Pe 30 iulie, Lia Olguta Vasilescu a postat pe Facebook peste 20 de pagini din stenograma unei inregistrari realizate de denuntatorul Petru Becheru, aflata la dosar.

"Mai jos aveti una dintre stenogramele din inregistrarea video efectuata de denuntatorul Petre Becheru si care vrea sa demonstreze ca am angrenat in "activitatea infractionala", aceea de varuire a fatadelor, functionarii primariei. Textul e mai amplu, deoarece discutia a durat doua ore. Am pus doar partea de final, care demonstreaza ca I. L. Caragiale n-a trait in epoca cea mai fasta pentru comedie. Aici functionarii incearca sa ii arate bunavointa de a se intampla ceva frumos si in orasul nostru. Becheru spune ca vrea contract. I se spune da. Ca vrea garantie a lucrarii. I spune ca se da, de mai multe ori i se spune ca i se da, dar el tot intervine si cere repetat. Daca vede ca legal nu e nicio problema, cere sa i se varuiasca si scara pe interior, sa i se schimbe usa, sa i se puna camere de luat vederi si sa se varuiasca si pentru spatiile comerciale de la parterul blocurilor. Totul, in incercarea disperata de a nu se mai face nimic si de a obtine probe pentru denunt. P.S. Observati si cum se poate "proba" o infractiune de spalare a banilor. La un moment dat, nervos dupa discutii de doua ore in care nu se ajungea la niciun rezultat si aparusera acuzatii cu DNA si infractiunea de spalare de bani, constructorul spune ca banii lui si-i spala el. La nervi, sub forma de gluma. Nu mai faceti glume! Unii le iau ca atare si te trimit in judecata... Halucinant!", a fost mesajul Liei Olguta Vasilescu pe Facebook, alaturat stenogramelor.

Lia Olguta Vasilescu, primarul municipiului Craiova,a fost trimisa in judecata, luna trecuta, de Directia Nationala Anticoruptiesub acuzatiile de luare de mita, folosirea autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite si spalare de bani.

Concret, procurorii o acuza pe Olguta Vasilescu ca ar fi determinat mai multi oameni de afaceri, direct sau prin intermediari, sa efectueze sponsorizari in campania electorala din anul 2012.