DNA a solicitat Tribunalului Bucuresti luarea masurii controlului judiciar fata de Lia Olguta Vasilescu, primar al municipiului Craiova, pe motiv ca edilul a incercat discreditarea unui martor denuntator din dosarul in care a fost trimisa in judecata pentru infractiuni de coruptie, informeaza un comunicat al Directiei Anticoruptie.

Olguta Vasilescu (mic)Foto: Gazeta de Sud

Potrivit informatiilor HotNews, solicitarea procurorilor dupa ce vineri martorul atacat de Facebook de Vasilescu a depus un denunt la DNA.

Potrivit comunicatului citat, Vasilescu "a incercat discreditarea martorului denuntator, publicand o fotografie a acestuia si formuland comentarii in legatura cu credibilitatea afirmatiilor acestuia. Ca urmare, martorul a fost jignit sau amenintat cu moartea de sute de persoane care au postat pe pagina de socializare a inculpatei Vasilescu Lia Olguta. In aparenta aceasta a intervenit in discutii cerand decenta, dar tot inculpata i-a incitat pe cei care comentau."

"O alta apreciere relevanta in pozitia adoptata de inculpata este cea referitoare la alti martori audiati in timpul urmaririi penale, potrivit careia sustinatorii sai vor avea posibilitatea, in continuare, in mediul ales pentru comunicare de inculpata, sa ii cunoasca pe oamenii de afaceri care ar fi denuntat-o calomnios, sugerand astfel indirect ca va face publice date despre acestia.

Astfel, incepand cu 30.07.2016, inculpata s-a plasat in spatiul public virtual si, in acest cadru, diferit de cel legal procesual, intr-un mod agresiv ca limbaj, si-a facut aparari, a invocat exceptii si cereri.

In raport cu realitatea cauzei, respectiv ca faptele retinute in sarcina sa se bazeaza pe probe temeinice, alegerea spatiului virtual public ca optiune procesuala pentru invocarea de cereri si exceptii, criticand probele administrate, legalitatea si temeinicia lor, este incompatibila si contrara dispozitiilor procesual penale", mai acuza procurorii.

Directia Anticoruptie a sesizat, la inceputul acestei saptamani, Consiliul Superior al Magistraturiidupa ce primarul Craiovei, Olguta Vasilescu, a incercat sa-l decredibilizeze pe unul dintre denuntatorii din dosarul de coruptie in care a fost trimisa in judecata pentru mita si spalare de bani. Sesizarea DNA a fost transmisa de CSM Inspectiei Judiciare.

Primarul a publicat selectiv pe pagina sa de Facebook mai multe stenograme ale discutiilor cu oficiali ai primariei inregistrate si predate DNA de Petru Becheru, presedinte al Asociatiei de Proprietari Romarta din Craiova, apoi i-a invitat pe simpatizantii ei sa judece probele.

Primarul a incercat sa acrediteze ideea ca denuntatorul Petru Becheru este nebun publicand o fotografie in care se vede clar un defect de vedere al acestuia.

Cititi siVIDEO INTERVIU Cum a ajuns "nebunul cu hartia igienica inregistrata la Fisc" sa fie linsat din cauza unui denunt la DNA/ Petru Becheru: Nu imi vine sa cred cum sunt jignit, cum se vorbeste despre mine, despre locatarii din blocul meu

Lia Olguta Vasilescu, primarul municipiului Craiova,a fost trimisa luna trecuta in judecata de Directia Nationala Anticoruptiesub acuzatiile de luare de mita, folosirea autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite si spalare de bani.

Concret, procurorii o acuza pe Olguta Vasilescu ca ar fi determinat mai multi oameni de afaceri, direct sau prin intermediari, sa efectueze sponsorizari in campania electorala din anul 2012.